Thiago Silva

aaa

Ο Τιάγκο Σίλβα ξεκίνησε να προπονείται στα παιδικά τμήματα της Φλουμινένσι, ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας του, του Ρίο ντε Τζανέιρο. Όμως το πρώτο του συμβόλαιο το υπέγραψε με τον μικρό σύλλογο ΡΣ Φουτεμπόλ της νότιας πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σούλ και σύντομα μετακινήθηκε στη μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής, τη Ζουβεντούτζι, με την οποία είχε μια πολύ καλή πρώτη σεζόν στην 1η κατηγορία. Ο Σίλβα, αν και είχε ξεκινήσει ως δεξιός ακραίος μέσος, έγινε κεντρικός αμυντικός από τον τότε προπονητή του, Ίβο Βόρτμαν.

Την ίδια χρονιά πήρε μεταγραφή για την Πόρτο για ένα ποσό γύρω στα €2,5 εκατομμύρια. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί όμως στην πορτογαλική ομάδα λόγω άγνωστων τότε προβλημάτων υγείας και έπαιξε μόνο στη δεύτερη ομάδα της.

Τον Ιανουάριο του 2005 πήρε μεταγραφή, μαζί με άλλους τρεις παίκτες για τη Ντιναμό Μόσχας. Στον ρωσικό σύλλογο όμως και πάλι δεν κατάφερε να καθιερωθεί γιατί διαγνώστηκε με φυματίωση, με αποτέλεσμα να μείνει στο νοσοκομείο για έξι μήνες σε καραντίνα και να κινδυνεύσει η ζωή του. Οι γιατροί του είπαν ότι αν είχε αργήσει άλλες δύο εβδομάδες να πάει στο νοσοκομείο, θα είχε πεθάνει.

«Η αφιξή μου στην Πόρτο δεν ήταν εύκολη και είχα κάποιες δυσκολίες. Μιλούσα την ίδια γλώσσα αλλά αισθανόμουν πολύ μόνος. Δύο μήνες αργότερα διαγνώστηκα με φυματίωση αλλά εκείνο τον καιρό κανένας γιατρός στην Πόρτο δεν ήξερε τι είχα. Προπονήθηκα και έπαιξα με τη δεύτερη ομάδα της. Με δυσκολία μπορούσα να προπονηθώ, όλα εξαιτίας της φυματίωσης. Η αρρώστια με έριξε πολύ το 2005, μία άσχημη χρονιά για εμένα διότι δεν έπαιξα ποδόσφαιρο. Τώρα όποτε αντιμετωπίζω μία δύσκολη κατάσταση, κοιτάζω πίσω σε αυτή την εμπειρία μου και θυμάμαι από τι πέρασα. Γίνομαι δυνατότερος κάθε φορά που το σκέφτομαι.»

— Τιάγκο Σίλβα, 2011

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B9%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%BF_%CE%A3%CE%AF%CE%BB%CE%B2%CE%B1

Ακριβουσης Δεληζωνας

Σχολιάστε

Top