Όλοι ίδιοι, όλοι διαφορετικοί!

Η 3η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με αφορμή την ημέρα αυτή το τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κορινθίων διοργάνωσαν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στο θεατράκι του Δημαρχείου εκδήλωση- έκθεση ζωγραφικής με θέμα : “Αποτύπωση σε καμβά, η δική μας πόλη, μια πόλη για όλους”.

Το σχολείο μας δε θα μπορούσε να απέχει από την εκδήλωση αυτή. Συμμετείχε  με το έργο των μαθητριών της Γ΄ Γυμνασίου, Κατεμή Ηλέκτρας και Κακούρου Γεωργίας. Πρόκειται για ένα έργο που καταδεικνύει την ανάγκη για αποδοχή και συμπερίληψη όλων των παιδιών μέσα σε ένα σχολείο που διδάσκει την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη , την ισοτιμία και τον αλληλοσεβασμό. Ένα σχολείο που βοηθά τα μέλη του να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με ενότητα και αλληλοϋποστήριξη , χωρίς διακρίσεις απέναντι σε κανένα παιδί.

Η προσπάθεια των παιδιών εναρμονίζεται πλήρως και με τον σκοπό για τον οποίο ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα προβλήματα , τα δικαιώματα , αλλά και τις ικανότητες των ηρώων αυτών της ζωής, οι οποίοι μάχονται καθημερινά για να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους δημιουργεί η αναπηρία. Το σχολείο μέσα από την παροχή ανθρωπιστικής παιδείας και τη συμμετοχή σε ανάλογες με την προαναφερθείσα δράσεις μπορεί να συμβάλει από τη δική του πλευρά στην αφύπνιση όλων μας σχετικά με την ανάγκη να αρθούν τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που οδηγούν στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό από την κοινωνία τους ανθρώπους με αναπηρία.

Πίνακας για ΑΜΕΑΣκίτσο μαθητών

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης