Μουσικά είδη

ΑΠΟ: nikgkouv - Δεκ• 03•18
Μουσικά είδη

POP

Ο όρος Ποπ βγαίνει από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Η ποπ μουσική συνήθως αναφέρεται στα συναισθήματα και στην αγάπη. Τα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι η κιθάρα (κλασική και ηλεκτρική), το αρμόνιο και τα ντραμς.

https://www.youtube.com/watch?v=fyaI4-5849w

Soul

Η σόουλ (soul) είναι ένα μουσικό είδος, το οποίο συνδυάζει το R&B, την γκόσπελ και τη σπιρίτσουαλ, σε χορευτικές φόρμες. Από τη σόουλ προέρχονται η ντίσκο, η ποπ και το χιπ χοπ. Σημαντικότερος προάγγελος του μουσικού αυτού είδους θεωρείται ο Ρέι Τσαρλς, ενώ οι γνωστότεροι μουσικοί της είναι οι Τζέιμς Μπράουν, Ότις Ρέντινγκ, Αρίθα Φράνκλιν, Ουΐλσον Πίκετ, Αλ Γκριν, Στίβι Ουώντερ, Σμόκι Ρόμπινσον, Μάρβιν Γκέι και η Έιμι Γουάινχαουζ.

https://www.youtube.com/watch?v=TJAfLE39ZZ8

R&B

Το R&B είναι μουσικό είδος που συνδυάζει στοιχεία από rhythm and blues, pop, soul, funk, hip hop και ηλεκτρονική μουσική.

Διαθέτει ένα ξεχωριστό ύφος δισκογραφική παραγωγής, drum machine ρυθμούς, διορθωμένα φωνητικά και περιστασιακά, με ρυθμό σαξόφωνου δίνεται μια αίσθηση jazz και αρμονίας. Έχει ηλεκτρονικές επιρροές και χρησιμοποιεί ρυθμούς hip hop ή χορού, ενώ περιορίζει και εξομαλύνει την τραχύτητα του hip hop. Οι σύγχρονοι R&B χαρακτηρίζονται από το μέλισμα που διαδόθηκε από τους: Michael Jackson, R. Kelly, Craig David, Στίβι Γουόντερ, Γουίτνεϊ Χιούστον και Mariah Carey.

https://www.youtube.com/watch?v=Zi_XLOBDo_Y

Dubstep

 

Η Ντάμπστεπ (Dubstep) είναι είδος ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, που για πρώτη φορά εμφανίστηκε στις αρχές του 21ου αιώνα στο Νότιο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Αποτελεί επέκταση της μουσικής γκαράζ. Συνολικά ο ήχος του περιγράφεται ως σφικτά ενωμένες παραγωγές με υπερβολικά μπάσα και μοτίβα αντήχησης τυμπάνων, κομμένα δείγματα, και περιστασιακά φωνητικά. Οι πρώτες κυκλοφορίες έγιναν το 1998 και άρχισε να εξαπλώνεται από μικρές τοπικές σκηνές του Λονδίνου στα τέλη του 2005 και αρχές του 2006.

Μερικά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών που θεωρούνται Dubstep είναι Lock N Bounce, Camelorg. BassFeed, kagkoyros.

Μερικά ονόματα ξένων καλλιτεχνών Dubstep είναι Skrillex, Dubstep Benga, Nero, Knife Party, Cryptex, Kill the noise, 12th planet, Zedd, Flux pavilion,dave crowe, Oz (Angelos).

https://www.youtube.com/watch?v=ZkqyIoYAXV8

 Βιβλιογραφία:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CF%80    (11/2/2019)
_%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE
   (11/2/2019)

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8C%CE%BF%CF%85%CE%BB    (11/2/2019)

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF_R%26B    (11/2/2019)

https://el.wikipedia.org/wiki/Dubstep   (11/2/2019)

Σχολιάστε

Top