Πρωταγωνιστές στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό λογικής γρίφων και μαθηματικών

ΑΠΟ: ΚΑΡΤΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Απρ• 12•19

Το Σάββατο και Κυριακή 6,7 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός λογικής γρίφων και μαθηματικών. Έλαβε χώρα στον χώρο του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής .

20190406_104520

Το πρωί του Σαββάτου στις 9.30  μαθητές γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα κατέφτασαν στο σχολείο μας για να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον διαγωνισμό και να συμμετέχουν στους προκριματικούς γύρους . Στις 10.30 ξεκίνησε ο πρώτος προκριματικός γύρος. Οι ομάδες των μαθητών κλήθηκαν να απαντήσουν στον απαιτούμενο χρόνο σε πέντε ερωτήσεις και να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους βαθμούς μπορούσαν. Μετά την λήξη του πρώτου προκριματικού γύρου ακολούθησαν δύο μισάωρες ομιλίες από τους κυρίους Ανδρέα Λύκο και Ιορδάνη Καράουστα οι οποίοι ήταν και οι πρωτεργάτες αυτού του εγχειρήματος. Έπειτα ξεκίνησε ο δεύτερος προκριματικός γύρος. Το απόγευμα του Σαββάτου ανακοινώθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (https://quizcontestkomotini.wordpress.com/) τα αποτελέσματα των προκριματικών γύρων.

Την Κυριακή στις 9.30 πραγματοποιήθηκαν οι δύο ημιτελικοί των Γυμνασίων ανάμεσα στις 13 ομάδες που προκρίθηκαν από τον προκριματικό γύρο. Κατά τις 11:00 έγινε ο τελικός Γυμνασίων ανάμεσα στους 6 καλύτερους, όπου τα σχολεία από το Κιλκίς σάρωσαν τα πρωτεία. Ύστερα από μια σύντομη ανάπαυλα και ένα ευχάριστο διάλειμμα με τη βράβευση των νικητών πραγματοποιήθηκαν οι δύο ημιτελικοί των Λυκείων, στους οποίους  συμμετείχαν οι 15 καλύτερες ομάδες που προέκυψαν από την προκριματική διαδικασία. Στους ημιτελικούς έλαβαν μέρος όλες οι ομάδες του σχολείου μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Μάλιστα, δύο από αυτές εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που έγινε λίγο αργότερα. Έπειτα από μία πολύ ισορροπημένη «μάχη» νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε εκείνη από το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης. Τη 2η θέση κατέλαβαν από κοινού λόγω ισοβαθμία μία ομάδα από το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής και η μία από τις δύο ομάδες του σχολείου μας. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι η δεύτερη ομάδα του σχολείου μας που αγωνίστηκε στον τελικό κατατάχτηκε 4η. Το συναρπαστικό αυτό διήμερο έφτασε στο τέλος του με τις βραβεύσεις των νικητών των Λυκείων.

quiz1 quiz2

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε ότι ο διαγωνισμός, αν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά, είχε μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές πέρασαν ένα ευχάριστο διήμερο δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του μυαλού τους και συναγωνιζόμενοι ταυτόχρονα με άλλους μαθητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Έλαβαν σημαντικές εμπειρίες, έκαναν νέους φίλους και πάνω απ” όλα το διασκέδασαν. Οι διακριθέντες ένιωσαν τη χάρη του νικητή, ενώ οι πρώτοι έλαβαν από ένα βιβλίο με επιπλέον γρίφους.

Είμαστε σίγουροι πως ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί και θα καθιερωθεί με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Σχολιάστε

Top