Stranger Things – Κριτική

Stranger_Things_logoΗ σειρά « stranger things » μου κέντρισε το ενδιαφέρον, διότι έχει ανατρεπτική πλοκή, καλούς συντελεστές και επίσης περνάει ένα ωραίο μήνυμα.

Αρχικά, η σειρά διαδραματίζεται στην δεκαετία του ογδόντα. Εκεί σε μια πόλη, μια παρέα, έρχεται αντιμέτωπη με το «upside down ». Τότε, αφού το ένα μέλος της ομάδας εξαφανιστεί μυστηριωδώς, ένα κορίτσι που το έσκασε από ένα εργαστήριο, θα βοηθήσει στο να βρεθεί το παιδί με τις υπερφυσικές δυνάμεις της. Θα τα καταφέρουν να βρουν το παιδί; Το κορίτσι γιατί έχει υπερφυσικές δυνάμεις;

Εκτός από την πλοκή σημαντικό ρόλο έχουν και οι συντελεστές. Για μια άρτια σειρά, οι συντελεστές πρέπει να είναι ταλαντούχοι και εκφραστικοί. Αυτή η σειρά το κατάφερε. Τα σκηνικά είναι φανταστικά, ενώ το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι άψογα. Οι ηθοποιοί έχουν γίνει ο χαρακτήρας που ενσαρκώνουν, καθώς η ερμηνεία τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ανατριχιαστική.

Σε κάθε σειρά που γράφεται υπάρχει ένα βαθύ μήνυμα. Στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε τις σχέσεις έξι εφήβων που έχουν να αντιμετωπίσουν μια παραφυσική ύπαρξη. Οπότε το σενάριο μας διδάσκει την ομαδικότητα, την φιλία, την αλληλοϋποστήριξη, ακόμα την συνεργασία και την αγάπη.

Αυτή η επιστημονικής φαντασίας σειρά έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μάλιστα μπορώ να πω πως είναι η αγαπημένη μου. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Γιάννης Δρακόπουλος