Τεύχος 2 (Μάιος 2022)

Γονείς και υγεία

Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, η  Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως. Συγκεκριμένα το ένα στα πέντε παιδιά, δηλαδή το 21,9% στη χώρα μας, είναι παχύσαρκο. Η παιδική παχυσαρκία προκαλεί διάφορα προβλήματα υγείας που ….

Η Μυστηριακή Πυθαγόρεια Σχολή

Ο Πυθαγόρας είναι μια προσωπικότητα που είναι βαθιά συνυφασμένη με τον μυστικισμό, το υπερφυσικό, αλλά και τη γνώση που μπόρεσε να μεταλαμπαδεύσει μέσω της σχολής του. Είχε προσπαθήσει μέσα από τη Μουσική και την Αριθμοσοφία ….

Stranger Things – Κριτική

Η σειρά « stranger things » μου κέντρισε το ενδιαφέρον, διότι έχει ανατρεπτική πλοκή, καλούς συντελεστές και επίσης περνάει ένα ωραίο μήνυμα. Αρχικά, η σειρά διαδραματίζεται στην δεκαετία του ογδόντα. Εκεί σε μια πόλη, μια ….

Βιβλιοπαρουσίαση – Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Το μυθιστόρημα της Αγγελικής Δαρλάση «Το αγόρι στο θεωρείο» παρουσιάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη ζωή μιας ομάδας Μικρασιατών προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Αθηνών μετά την καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Κεντρικός ήρωας ένα ….

Θα μπορούσαμε να ζήσουμε χωρίς την τεχνολογία;

Χωρίς αμφιβολία, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, όλα έχουν γίνει πιο εύκολα για εμάς. Ας σκεφτούμε ότι, για παράδειγμα, παλιά, για να βρούμε πληροφορίες ψάχναμε  στις εγκυκλοπαίδειες ή για να βρούμε μία άγνωστη λέξη ανοίγαμε ….

Οι πιο σημαντικές γιορτές στη Γαλλία

Δεκέμβριος-Ιανουάριος Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (Saint Nicolas) Γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου όπως και στην Ελλάδα, μόνο που στη Γαλλία είναι αφιερωμένη στα παιδιά και αναφέρεται στον Άγιο Νικόλαο των Μύρων. Ο άγιος αυτός τη ….