Τεύχος 1 (Φεβ. 2022)

Γυμνασιογραφήματα

Το σχολικό έτος 2009-2010 το 4ο Γυμνάσιο Αιγάλεω απέκτησε το δικό του έντυπο περιοδικό, τα «Γυμνασιογραφήματα». Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα! Η συντακτική ομάδα μαθητών και καθηγητών συνεργάστηκαν εξαιρετικά και βήμα βήμα έφτασαν στο ποθητό αποτέλεσμα ….

@zeevveez (bit.ly/3yKvdxh)

Σωστή διατροφή κατά την εφηβεία

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με το τι τρέφεστε καθημερινά; Γνωρίζετε αν αυτά που τρώτε είναι υγιεινά ή ανθυγιεινά; Η εφηβεία λοιπόν,  θεωρείται κρίσιμη διατροφικά περίοδος στην ζωή των εφήβων. Η σωστή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι ….

Κανόνες

Κανόνες καλής διαδικτυακής συμπεριφοράς

Η ευγένεια και ο αλληλοσεβασμός βοηθούν στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων εντός και εκτός διαδικτύου. Ο κώδικας δεοντολογικής συμπεριφοράς στο διαδίκτυο είναι το σύνολο των κανόνων που ορίζουν την αποδεκτή συμπεριφορά μεταξύ δύο ή περισσότερο χρηστών ….

stem4

Η Εκπαίδευση STEM δύναμη για το μέλλον

Τα τελευταία χρόνια ο όρος STEM συζητιέται συχνά από γονείς και εκπαιδευτικούς. Οι γονείς πρωτίστως ενδιαφέρονται τα παιδιά τους να παρακολουθήσουν μαθήματα ρομποτικής STEM και επιθυμούν το δημόσιο σχολείο στο κοντινό μέλλον να  παρέχει αυτή ….

χριστουγεννιάτικη αφίσα

Δημιουργική γραφή σε…mood Χριστουγέννων

Στο άρθρο αυτό μπορείτε να δείτε Χριστουγεννιάτικο υλικό από τους μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2. Το υλικό δημιουργήθηκε τη σχολική χρονιά 2021-2022. Δημιουργική γραφή-Ιστορίες Η πίστη στη μαγεία των Χριστουγέννων Τα ξεχωριστά Χριστούγεννα του ….

Ηλεκτρονικό περιοδικό Science in School

Το ηλεκτρονικό περιοδικό  Science in School (scienceinschool.org) στοχεύει να υποστηρίξει και να εμπνεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης  γύρω από θέματα επιστήμης και τεχνολογίας. Εκδίδεται και χρηματοδοτείται από το EIROforum, μια συνεργασία μεταξύ οκτώ από ….

Επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν

Πολλές φορές πιθανότατα θα αναρωτιέστε σχετικά με το τι δουλειά θα κάνετε στο μέλλον, σε ποια σχολή θέλετε να περάσετε, ποιο επάγγελμα θα σας ταιριάζει περισσότερο… Αν και υπάρχει αρκετός χρόνος για να αποφασίσετε, δεν ….

Πυθαγόρας ο Σάμιος: ένας σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής

 Γεννήθηκε περίπου το 580 π.Χ. και ως επικρατέστερος τόπος γεννήσεως   θεωρείται η νήσος Σάμος. Επειδή οι περισσότερες πληροφορίες γράφτηκαν πολλούς αιώνες μετά τον θάνατό του, πολύ λίγες αξιόπιστες πληροφορίες είναι γνωστές γι” αυτόν. Οι περισσότεροι ….

Ένα διαφορετικό τέλος στο δημοτικό τραγούδι «Του γιοφυριού της Άρτας»

Και το πουλί παράκουσε κι αλλιώς επήγε κι είπε: « Στολίσου, γίνε όμορφη και σε ζητά ο κύρης». Στολίστηκε η όμορφη και τρέχει προς τη ρούγα να συναντήσει τον άντρα της τον χιλιοπονεμένο. Τη βλέπει ….