Τεύχος 3 (Φεβ 2023)

εικόνα_Viber_2023-02-16_19-41-49-628

Προσφορά πολιτιστικών συλλόγων

Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά Η Ελλάδα είναι μια χώρα με υψηλά ηθικά και πολιτισμικά ιδανικά καθώς και πλούσια πολιτιστική παράδοση. Η άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά (μύθοι, θρύλοι, δεισιδαιμονίες, γεγονότα της κοινωνικής ζωής, τελετουργίες κλπ), ….

Ο αθλητισμός για τη ζωή μας

Πολλά παιδιά στην ηλικία μας κάνουν αθλήματα αλλά πολλά είναι και αυτά που δεν κάνουν. Κάνουν όμως καλά που δεν αθλούνται; Ο αθλητισμός πρέπει να μπει ή να το συνεχίσουμε γιατί εκτός το ότι κάνει ….

7

Τα αξιοθέατα της Γαλλίας

1.  Ο Πύργος του  Άιφελ (La Tour Eiffel) Ο πασίγνωστος Πύργος του Άιφελ είναι το πρώτο αξιοθέατο που θα πρέπει να επισκεφθείς αν πας στο Παρίσι. Φτιάχτηκε  το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ, και ….

26

Μια ξεχωριστή εμπειρία…

Μετά από την καλοκαιρινή ξενάγηση στο απολιθωμένο δάσος της Μυτιλήνης, άφησα την ξεναγό και την υπόλοιπη ομάδα και πήγα μία βόλτα για να απολαύσω αυτό το θαύμα της φύσης με την ησυχία μου. Προχωρούσα στον ….

25

Η ζωή μου … η μουσική μου!

Τελευταίες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, ημέρα Σάββατο και εγώ κλεισμένη στο δωμάτιό μου άκουγα την αγαπημένη μου μουσική. «Για άλλη μια φορά δεν κατάφερα να διαβάσω εχτές ένα ολόκληρο κείμενο στην τάξη! συλλογίστηκα»Δε θέλω να ….

dilemma

Το Δίλημμα

«Νεκρή βρέθηκε η 17χρονη κοπέλα από την Εύβοια που είχε χαθεί πριν από δύο μέρες. Καθώς επέστρεφε από το σπίτι της φίλης της, ένας άντρας την πλησίασε μέσα στο σκοτάδι και της επιτέθηκε, όπως φάνηκε ….

Βιοπληροφορική

Η άποψη μαθητή του σχολείου μας για την εγκυμοσύνη. «Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία περίοδο συνεχών αλλαγών στη διάθεση της εγκύου, όπου οι μεταπτώσεις της κυμαίνονται από συναισθήματα ενθουσιασμού μέχρι έντονο άγχος, ακόμα και κατάθλιψη. Πιο ….