Τα ροξάκια είναι ένα αγαπημένο γλυκό πολλών ανθρώπων. Για να φτιάξετε εύκολα και νόστιμα ροξάκια, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά :
Υλικά :
-300 γρ. αλεύρι
-50 γρ. κακάο
-200 γρ. βούτυρο
-200 γρ. λευκή ζάχαρη
-4 αυγά
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι εκχύλισμα βάνιλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι :
-300 γρ. λευκή ζάχαρη
-300 ml νερό
-χυμός από 1 λεμόνι
-1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση :
1. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, το κακάο το μπέικιν πάουντερ και το εκχύλισμα βανίλιας.
4. Σταδιακά προσθέστε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο.
6. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για περίπου 30-35 λεπτά.
Για το σιρόπι :
1. Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να διαλυθεί .
2. Αφήστε το σιρόπι να βράσει για 5 λεπτά.
Αφού ψηθούν τα ροξάκια, αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια περιχύστε τα με το ζεστό σιρόπι. Αφήστε τα να απορροφήσουν το σιρόπι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Επιμέλεια: Καραγιάννη Εβίτα

