ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Με μεγάλη μας χαρά, την Πέμπτη 4 Μαΐου, όλα τα τμήματα της Α’ Γυμνασίου του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του ΕΚΠΑ., που βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη, Ζωγράφου.

Στο μουσείο είδαμε μερικά από τα σημαντικότερα απολιθώματα που βρέθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και απολιθώματα-σταθμούς στην ιστορία της εξέλιξης της ζωής πάνω στη γη.

Στην εκδρομή μας, είχαμε και έναν νεαρό ξεναγό που μας εξήγησε πολλά πράγματα γύρω από τα απολιθώματα.

Είδαμε πολλά πράγματα όπως αυτό της φωτογραφίας που είναι ένα κρανίο καπιμπάρα, που προσωπικά συμπαθώ πολύ.

image1image0

 Καπιμπάρα

 

«Κεντρική θέση στην αίθουσα του Μουσείου καταλαμβάνει η παγκοσμίως γνωστή πικερμική πανίδα με τα πρωτόγονα ιππάρια, τους μαχαιρόδοντες, τις γαζέλες τις καμηλοπαρδάλεις, τους ρινόκερους και τις ύαινες που έζησαν περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα στις πεδιάδες που κάλυπταν τον Ελληνικό χώρο καθώς και τα περίφημα απολιθωμένα θηλαστικά του Ισώματος Καρυών Μεγαλόπολης που έζησαν κατά την διάρκεια του Πλειστοκαίνου.

Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του ΕΚΠΑ είναι το αρχαιότερο και πλουσιότερο σε ευρήματα ελληνικό κέντρο παλαιοντολογικής έρευνας και διεξάγει επιστημονικές έρευνες, σωστικές ή προγραμματισμένες ανασκαφές σχετικές με το αντικείμενό του σε όλη την επικράτεια.»( πηγή: https://www.geol.uoa.gr/tmima/moyseia/moyseio_palaiontologias_kai_geologias/)

125686834

 

 

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν είναι ανοιχτό Σαββατοκύριακα, αλλά αν έχετε κάποια ευκαιρία να πάτε αξίζει. Μαζί με αυτό το μουσείο μπορείτε να δείτε και το μουσείο Ζωολογίας που βρίσκεται στο ίδιο κτήριο.

Κυριακή               Κλειστά

Δευτέρα 9:00 π.μ.–2:00 μ.μ.

Τρίτη     9:00 π.μ.–2:00 μ.μ.

Τετάρτη 9:00 π.μ.–2:00 μ.μ.

Πέμπτη 9:00 π.μ.–2:00 μ.μ

Παρασκευή 9:00 π.μ.–2:00 μ.μ.

Σάββατο              Κλειστά

 

Τηλέφωνο: 2107274086

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης