ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ : «Ελιά-Λάδι στην καθημερινή μας ζωή- Αγαπημένο δέντρο»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

«Ελιά-Λάδι στην καθημερινή μας ζωή-  Αγαπημένο δέντρο»

 

Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024 και στο πλαίσιο των Περιβαλλοντικών  Προγραμμάτων πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στο Πρόγραμμα συμμετείχαν 23 μαθητές της Α’ Γυμνασίου και τρεις καθηγητές. Στον ρόλο του συντονιστή ήταν η κ. Μαντζώρου Αικατερίνη ΠΕ05 και η κ. Καλφλούντζου Σταυρούλα ΠΕ88- 02, η κ. Βοζινίδου Ελένη, ΠΕ07 συμμετείχαν ενεργά στο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν εβδομαδιαίες συναντήσεις της ομάδας εργασίας, βιβλιογραφική έρευνα, εκπόνηση εργασιών με θέμα την ελιά και το λάδι και την χρησιμότητά τους στη ζωή των Ελλήνων. Προκειμένου να επιτευχθεί και βιωματική προσέγγιση του θέματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς Συρμακέζη στο Συκούριο Λάρισας.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επισκέψεις σε κοντινά πάρκα, πλατείες και μέρη όπου απαντώνται ελαιόδεντρα. Με το τέλος του προγράμματος έγινε παρουσίαση των εργασιών των μαθητών στο σχολείο και ανάρτηση των έργων τους προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, καθώς και πρόγραμμα διατροφικής αξίας με τη χρήση του ελαιολάδου.

Ικανοποιήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος που τέθηκαν από την αρχή: Απόκτηση γνώσεων, Καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων, Ανάπτυξη συνεργατικότητας-ομαδικότητας, Βιωματική προσέγγιση, Κατανόηση σχέσης ανθρώπου-φύσης-γεωργίας και συνεπώς μας δίνεται το κίνητρο και η δυνατότητα συνέχισης σε επόμενες δράσεις με διάθεση και μεράκι από τους μαθητές/-τριες και τους διδάσκοντες καθηγητές/-τριες.

Image1

Image3-1

Image6-3

Image7-1

 

http://6gym-laris.lar.sch.gr/wordpress/2024/03/%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%b9/

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης