Αστείες ιστορίες!!!

asteies istories

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ

Ο κύριος Βιαστικός πήγε ένα πρωί στη στάση του λεωφορείου. Το λεωφορείο όμως δεν ήρθε γιατί οι οδηγοί είχαν απεργία. Έτσι ο κύριος Βιαστικός μπήκε σε ένα ταξί για να κατέβει κοντά στη δουλειά του.

Είχε ήδη καθυστερήσει και το αφεντικό του θα τον μάλωνε. Φτάνοντας στη δουλειά βγήκε βιαστικά και έτρεξε στην είσοδο όταν…άκουσε τον οδηγό να του φωνάζει: Ε! κύριος τα λεφτά μου!

Ο κύριος Βιαστικός έγινε κατακόκκινος σαν την ντομάτα από την ντροπή του!

Άρης Μ. Γ1

 

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΟΥ ΚΡΥΦΤΟΥ

Μια ηλιόλουστη μέρα η Φιλίππα, η Ντόρα και εγώ αποφασίσαμε να πάμε στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου να παίξουμε κρυφτό. Τα βγάλαμε και φύλαγε η Ντόρα. Εγώ έψαχνα να βρω μια πολύ καλή κρυψώνα. Πήγα, ήρθα, ανέβηκα, κατέβηκα μέχρι που μπήκα σε μια καφετέρια και κρύφτηκα πίσω από κάτι καρέκλες.

Κάποια στιγμή που η Ντόρα απομακρύνθηκε, πήρα φόρα για να βγω, να πάω να τη «φτύσω». Δεν πρόσεξα όμως τον σερβιτόρο που ερχόταν κουβαλώντας ένα μεγάλο δίσκο γεμάτο καφέδες! Η σύγκρουση μεταξύ μας ήταν μεγάλη! Το αποτέλεσμα; Όλοι οι καφέδες να μου έρθουν «καπέλο» στο κεφάλι!

Αγγελική Α. Γ1

 

ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΖΩΟ

Μια μέρα πριν δυο μήνες ή μπορεί και πριν δυο χρόνια, σε ένα μικρό-για να πω την αλήθεια μπορεί και μεγαλούτσικο- σπίτι ζούσε μια γάτα. Συνήθιζε να πηγαίνει σε μια σπηλιά. Έμπαινε και έβγαινε στη σπηλιά κυνηγώντας το φαγητό της.

Κάποια στιγμή ένιωσε κάτι στα αυτιά της. Καθώς γύριζε στο σπίτι κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Είδε ότι τα αυτιά της είχαν γίνει σαν του λύγκα και η μισή είχε γίνει σα λύκος.
Σκέφτηκε : μου άλλαξαν τα αυτιά και το μισό σώμα, πρέπει να έχω γίνει πολύ σπάνιο ζώο! Έτσι καμάρωνε κατεβαίνοντας τις σκάλες!

Ανδρέας Κ. Γ1

 

ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΑΛΤΣΕΣ

Μια μέρα μου είπε να φορέσω τις πράσινες κάλτσες. Εγώ μπήκα στο δωμάτιό μου, έψαξα από εδώ, έψαξα από εκεί όμως δεν τις έβρισκα. Ανέβηκα στην αποθήκη, κατέβηκα κάτω στο υπόγειο. Ούτε εκεί ήταν! Πήγα να δω στο σαλόνι, ούτε εκεί ήταν. Βγήκα στο μπαλκόνι στα απλωμένα ρούχα. Τελικά, η μαμά τις βρήκε στην κουζίνα! Πού; Μέσα στο ψυγείο!

Νεκτάριος Π. Γ1

 

ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ

Μια φορά που είχα πάει στο σπίτι του παππού μου γέλασα πάρα πολύ. Τι συνέβη; Μου είπε να ανέβω στο πατάρι, μιας και ήμουν μικρή και χωρούσα, για να του δώσω μια τσάντα με κάτι παλιές φωτογραφίες. Αμέσως ανέβηκα στη σκάλα και μπήκα στο πατάρι. Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα πως κάτι ήρθε και περπατούσε στο κεφάλι μου! Χωρίς να χάσω χρόνο, και σχεδόν πετώντας, βγήκα και κατέβηκα.

Τελικά αυτό που είχε πέσει πάνω στο κεφάλι μου ήταν ένα ακίνδυνο πετραδάκι! Όλοι γελάσαμε πάρα πολύ!

Ντόρα Δ. Γ1

  

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ!

Ένα πρωινό η οικογένεια ΦΛΑΞ ΦΟΥΝΤΟΥΚΗ κατέβηκε τις σκάλες για να πάει στην κουζίνα. Ήταν η ώρα του πρωινού. Η μαμά ΓΛΑΚΑ ΓΛΑΚΑ μπήκε για να δει τι υλικά είχε.

Είπε στην κόρη της: «ΜΠΙΝΙΒΙΝΗ φέρε μου το σκαμπό!»

Η ΜΠΙΝΙΒΙΝΗ άκουσε κι έφερε το σκαμπό και είπε: « Ήρθα, να το σκαμπό».
«Μπράβο κόρη μου! Πήγαινε να παίξεις τώρα.»

Η κυρία ΓΛΑΚΑ ΓΛΑΚΑ ανέβηκε στο σκαμπό και άρχισε να ψάχνει τα ντουλάπια. Άνοιγε τα ντουλάπια, άνοιγε τα βαζάκια, κοίταζε μέσα, τα ξαναέκλεινε, ξαναέκλεινε και τα ντουλάπια και ξανά τα ίδια! Στο τέλος κουρασμένη βγήκε έξω από την κουζίνα και είπε στην οικογένεια:

«Αν θέλετε πρωινό να το φτιάξετε μόνοι σας!»

Λήδα Μ. Γ1

 

ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ

 Σήμερα ξύπνησα όλο χαρά το πρωί! Θα πήγαινα μόνος στο σχολείο! Μπήκα λοιπόν στο ασανσέρ, κατέβηκα μέχρι το ισόγειο και πήγα να ανοίξω την εξώπορτα, αλλά είχα ξεχάσει τα κλειδιά! Ξανανέβηκα λοιπόν, πήρα τα κλειδιά, άνοιξα την πόρτα και πήγα στο σχολείο.

Η μέρα μου ήταν τέλεια. Γυρίζοντας σπίτι, άνοιξα την πόρτα του ασανσέρ και έβαλα πρώτα την τσάντα μου, έπειτα αφήνοντας για μια στιγμή την πόρτα, κοίταξα έξω που περνούσαν οι φίλοι μου. Αυτό ήταν! Κάποιος από τους επάνω ορόφους τράβηξε το ασανσέρ μαζί με την τσάντα μου.

Άρχισα να ανεβοκατεβαίνω τις σκάλες κυνηγώντας το ασανσέρ. Στο τέλος τα κατάφερα και την βρήκα. Ευτυχώς! Ανακουφίστηκα!

Ντονάλντο Ζ. Γ1

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top