Μα τι λέω;

eik1

 

Πριν πολλά χρόνια ήταν ένας ηθοποιός που δεν έβγαζε λεφτά σαν τους άλλους ηθοποιούς και ήταν στεναχωρημένος. Μια μέρα καθώς έπλενε τα δόντια του ακούει το κουδούνι να χτυπάει. Γρήγορα ξεπλένει τα δόντια του και την ανοίγει, ποιά; Την πόρτα. Ήταν η Αλεξάνδρα. Τον ρώτησε τι έχει και είναι θλιμμένος και εκείνος της απάντησε : ‘‘Δεν μου δίνουν τόσα λεφτά όσα πρέπει και επιπλέον με βάζουν να δουλεύω περισσότερο από τους άλλους’’. Η Αλεξάνδρα του λέει: ‘‘είναι πολύ απλό! Πήγαινε στον υποδηματοποιό και κάνε ζαρζαβατικά! Ουπς, εννοούσα ακροβατικά’’.

Μα ο ηθοποιός δεν ήθελε να δουλεύει ως ακροβάτης σε υποδηματοποιείο γιατί του φαινότανε τρελότατο πράγμα. Προτιμούσε να δουλεύει εκεί ως υποδηματοποιός. Ξαφνικά του ήρθε μια ιδέα. Να δουλεύει ως αρτοποιός στο αρτοποιείο << Ο Αχρησιμοποίητος>>, ουπς, Χειροποίητος ήθελα να πω. Μα τι χαζή που είμαι! Αλήθεια τώρα, υπάρχει τέτοιο μαγαζί;

Μα το Θεό, νομίζω ότι πρέπει να με δει φαρμακοποιός! Αχ, μα εννοώ γιατρός, δεν πάω καλά μου φαίνεται. Μάλλον θα πρέπει να με δει επιπλοποιός μου φαίνεται! Θα φάω μια φάπα μου φαίνεται! Αουτς! αυτό πόνεσε! Γιατί χτυπιέμαι; γιατί χτυπιέμαι; γιατί χτυπιέμαι;

Μα τι λέω; Αυτά δεν είναι παιχνίδια να τα κάνω στον εαυτό μου! Ε; συμφωνείτε; συγχαρείτε; Ε! τι; γράφω διαφορετικές λέξεις, γιατί δεν ξέρω την ορθή γωνία τους! Εννοούσα ορθογραφία τους! Θα πάω στο νοσοκομείο! Αλήθεια τώρα δεν αστειεύομαι.

Ωχ, ακούστε! Η σειρήνα του ασθενοφόρου! Και μην το παρανοήσετε, δεν το κάνω εγώ! Ωχ! το βρήκατε, που να πάρει, παραδίνομαι, ναι εγώ το κάνω! Τι! Δεν το είπε κανείς σας, δεν το μαρτύρια κανείς; Αχ! όχι! το μαρτύρησε είναι η σωστή λέξη! Για ένα λεπτό… μαρτύρησε έχει μέσα τυρί! Πεθαίνω της πείνας! Όμως να μην ξεφύγουμε από το θέμα. Το ασθενοφόρο θα με στοιχειώσει, ήρθε να με πάρει ….βοήθεια!!!…. με βάζει στην χρχρχρχρχρχρ.

Πού βρίσκομαι; Α! Στο σχολείο ο ποιητής, η ποιήτρια, το ποίημα. Μα το καλό που μου θέλω, τα λέω για να πάρω καλό βαθμό μέσα στο νοσοκομείο; Ο Χριστός και η Παναγία: Αα! επίσης με μπερδεύει η ποίηση και η ποιήτρια (δεν ξέρω γιατί λέω τα πιο προσωπικά μου μυστικά σε εσάς) Λιποθυμώ! Ένα δύο, ένα δύο, όβερ! Ωχ η ιστορία θα τελειώσει επειδή η αφηγήτρια λιποθύμησε, άρα και εγώ είμαι λιπόθυμη! Πώς μιλάει κάποιος λιπόθυμος; Είμαι αρκούδα και θα πέσω σε χειμερή ανάγκη! Μάλλον σε χειμερία νάρκη θα πέσω.

Κρυσταλλόλια.  (γνωστή και ως Κρυσταλλία)

Σχολιάστε

Top