Για ένα καλύτερο αύριο

 

prosfiges amnistia

Όλοι έχουν δικαίωμα…

Όπως κάθε άνθρωπος, δηλαδή και οι πρόσφυγες, στη χώρα που πάνε έχουν δικαιώματα. Πρόσφυγες και μετανάστες φύγανε από τη χώρα τους για ένα καλύτερο αύριο, και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και συχνά ότι αγαπούν περισσότερο για να ζήσουν καλύτερα. Κάποιοι φεύγουν από φόβο, άλλοι γιατί τους εξανάγκασε η οικονομική τους κατάσταση.

Πολλοί από αυτούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, αναγκάζονται να ζουν στους δρόμους.

Πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους. Ένα από τα πιο σοβαρά δικαιώματα που έχουν κοινό όλοι είναι το δικαίωμα στην ελευθερία από διακρίσεις και σε μια αξιοπρεπή ζωή καθημερινά.

Στην τελευταία τους στάση σε ελληνικό έδαφος στην Ειδομένη, βρέθηκαν πρόσφυγες που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Εύχομαι και ελπίζω το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα γιατί όλοι αξίζουν ένα καλύτερο αύριο.

Χριστίνα Αντάκη, Στ2

Τα παιδιά χρειάζονται ειρήνη

Αξιότιμε γενικέ γραμματέα του Ο.Η.Ε.

Σας στέλνω αυτή την επιστολή εξαιτίας των πολέμων στους οποίους παίρνουν μέρος ανήλικα παιδιά. Είναι ένα απαράδεκτο γεγονός και πιστεύω πως πρέπει να σταματήσει άμεσα, γιατί τα τελευταία 10 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους εκατομμύρια παιδιά.

Ένα παιδί δεν πρέπει να συμμετέχει στον πόλεμο γιατί η μόνη του υποχρέωση είναι να πηγαίνει σχολείο, να παίζει και να χαίρεται την ηλικία του. Δεν μπορεί να χειρίζεται  τέτοιου είδους εξοπλισμό. Τραυματίζονται και σωματικά αλλά και ψυχικά.

Θα ήθελα λοιπόν ο Ο.Η.Ε να πάρει μέτρα για να απαγορεύσει τη συμμετοχή των παιδιών στον πόλεμο. Να σταματήσει τους πολέμους και να ορίσει ποινές για όσους παραβαίνουν τους νόμους.

Φίλιππος Γρίβας, Στ2

Σχολιάστε

Top