Κάδοι σε κακή κατάσταση! Κάτι πρέπει να γίνει!

thes

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ1 ΤΑΞΗ

Καθημερινά όλοι βλέπουμε σε τι κακή κατάσταση είναι οι κάδοι σκουπιδιών και στις δύο πλευρές του πεζόδρομου έξω από το σχολείο μας στην Καλλισπέρη.

Οι αιτίες είναι: α) οι κάτοικοι βαριούνται να σηκώσουν το καπάκι και πετούν τα σκουπίδια απ΄ έξω στον πεζόδρομο, β) πετούν στρώματα και άλλα μεγάλα αντικείμενα που δεν χωρούν μέσα, γ) πολλές φορές οι κάδοι είναι γεμάτοι γιατί δεν έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια για πολλές μέρες και έτσι δεν χωρούν άλλα.

Τα αποτελέσματα: α) η μυρωδιά είναι αφόρητη κυρίως τις ζεστές μέρες, β) ο άνεμος φέρνει πολλές φορές σκουπίδια μέσα στην αυλή του σχολείου μας, γ) η εικόνα είναι πολύ άσχημη ειδικά όταν δίπλα ακριβώς είναι η ΑΚΡΟΠΟΛΗ!, δ) μαζεύονται τρωκτικά και κινδυνεύει η υγεία μας.

Οι λύσεις που προτείνουμε: α) να τοποθετηθούν 5 είδη κάδων. Ξεχωριστοί κάδοι για χαρτί, γυαλί, μέταλλα, απομεινάρια τροφών και γενικά σκουπίδια, β) οι κάδοι να είναι «νέας γενιάς» που βρίσκονται μέσα στο έδαφος και ταυτόχρονα συμπιέζουν τα σκουπίδια, γ) να ενημερωθούν ηλεκτρονικά οι δημότες της γειτονιάς για το πότε και πώς πρέπει να πετάνε τα σκουπίδια τους, δ) να διοργανωθούν οικολογικοί διαγωνισμοί από τον δικό μας δήμο αλλά και από όλους τους δήμους της χώρας για την πιο καθαρή, πράσινη και όμορφη γειτονιά!!

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ1

Σχολιάστε

Top