2017: Μεγαλώνω! Τι θα ήθελα για τη ζωή μου; Τι θα άλλαζα στον εαυτό μου;

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗ, Δ1

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗ, Δ1

Στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, με την Στ΄ τάξη, ασχοληθήκαμε με τη σημασία που έχει για τη ζωή όλων μας να βάζουμε στόχους σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο και να προσπαθούμε να τους επιτύχουμε.

 

«Φέτος, όπως κάθε χρόνο έχω αρκετούς στόχους. Οι περισσότεροι αφορούν όπως κάθε παιδί το σχολείο και τους συνανθρώπους μας. Να περάσω το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, το Πανεπιστήμιο και να βρω μια δουλειά που θα καλύπτει τις ανάγκες μου. Να προσέχω τους φίλους, τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθεια μου και άλλα. Αλλά κάτι που με ενδιαφέρει πολύ είναι τα ζώα. Να βοηθάω αυτά και ό,τι μας περιβάλλει, δηλαδή τη φύση. Με ενδιαφέρουν τόσο πολύ που,  αν δεν ανατρίχιαζα τόσο με τα ιατρικά, θα γινόμουν κτηνίατρος. Όμως δεν με εμποδίζει αυτό γιατί μπορώ να μπω εθελοντικά στη φιλοζωική. Γι αυτό φέτος ένας από τους μεγάλους στόχους μου είναι ακόμα και τώρα που είμαι μικρή, να βοηθάω με τον τρόπο  μου π.χ. αν βρω μια μέλισσα να είναι σε μια πισίνα, ας πούμε με τις δικές μου ιδέες να την βγάλω. Και του χρόνου με το καλό σιγά-σιγά να μπορώ να βοηθάω μεγαλύτερα ζώα.»

 

«Ο στόχος μου για τον νέο χρόνο είναι να διαβάσω περισσότερο για να περάσω τις εξετάσεις για να μπω στο γυμνάσιο που θέλω. Θέλω να πάρω 10 σε όλα τα μαθήματα. Επίσης, θέλω να έχω καλύτερη συμπεριφορά και να μην μπλέκω σε καυγάδες. Τέλος θέλω να περάσω περισσότερο χρόνο μαζί με όλους όσους αγαπάω.»

 

«Ένα πράγμα που θα άλλαζα στον χαρακτήρα μου θα ήταν η ευαισθησία μου, δηλαδή όταν για παράδειγμα μαλώνουν φίλοι ή αγαπημένα μου πρόσωπα, αμέσως αρχίζω να στεναχωριέμαι. Κατά τα άλλα νομίζω ότι θα είναι καλύτερα να σε κρίνουν οι φίλοι σου παρά εσύ.»

 

«ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΒΙΑΣΥΝΗ.»

 

«Όπως όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε τέλειοι έτσι και εγώ. Όλοι έχουμε τα προτερήματα μας και τα ελαττώματά μας. Καλό είναι να προσπαθούμε να βελτιώνουμε τα ελαττώματά μας. Κι εγώ σαν παιδί θα πρέπει ναι είμαι περισσότερο προσεκτική κατά την ώρα του μαθήματος και λιγότερη ανυπόμονη. Επίσης πιστεύω πώς ενώ είμαι αρκετά ώριμη, μερικές φορές παρασύρομαι από τους φίλους μου. Ακόμα πιστεύω πώς είμαι πολύ κοινωνική και ότι με καταλαβαίνει όποιος με γνωρίζει καλύτερα.»

 

«Αυτό που θα άλλαζα στο εαυτό μου θα ήταν να παίρνω πρωτοβουλίες και να μην είμαι συνέχεια αυτός που ακολουθεί. Επίσης, θα ήθελα να μην υποχωρώ και δίνω τα πράγματα μου στους άλλους συνέχεια. Δεν θα ήθελα οι άλλοι να με θεωρούν δεδομένο και θα ήθελα να δω τι θα έκαναν χωρίς εμένα.»

 

«Είναι ότι σαν παιδί είμαι ντροπαλός και διστάζω να πάρω πρωτοβουλίες. Είμαι λιγότερο κοινωνικός και περισσότερο εσωστρεφής. Είμαι ευαίσθητος, αγχώνομαι εύκολα κι αυτό με κάνει να νιώθω άβολα.»

 

 

 

Σχολιάστε

Top