Το σχολείο μας ξαναβραβεύεται με την Πράσινη σημαία!

P1040866

 

Μαθαίνουμε να είμαστε πολίτες που αγαπάμε τον πλανήτη

Το σχολείο μας συμμετέχει με επιτυχία στο πρόγραμμα Οικολογικών Σχολείων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 1995 και απευθύνεται σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα έχει στόχο την προώθηση και ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης στους μαθητές.

Το σχολείο μου έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Για την παρουσίαση του έργου του έχει πάρει ως έπαινο την πράσινη σημαία.

Στο σχολείο μου μαθαίνουμε να μην σπαταλάμε ενέργεια (νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, κ.α. ), να ανακυκλώνουμε τα σκουπίδια και γενικότερα να σεβόμαστε το περιβάλλον. Συνεργαζόμαστε με τους δασκάλους μας και λειτουργούμε ως ομάδα.

Η εμπειρία μας αυτή είναι πολύ σημαντική, αφού μαθαίνουμε να είμαστε πολίτες που αγαπάμε τον πλανήτη.

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, Ε2

Να κυματίζει η οικολογική σημαία

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» εδώ και 8 χρόνια. Κάθε χρόνο πηγαίνουν τα παιδιά της περιβαλλοντικής ομάδας μαζί με τη διευθύντρια του σχολείου να βραβευτούν γιατί συνεχίζουμε να είμαστε ένα οικολογικό σχολείο .

Έτσι ούτε φέτος λείψαμε από την εκδήλωση η οποία έγινε στο Μουσείο Μπενάκη. Εκεί μαζί με άλλα σχολεία από όλη την Ελλάδα βραβευτήκαμε.

Η βράβευση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη, εμείς συμμετείχαμε στο Β΄ μέρος. Στην αρχή μας μοίρασαν κονκάρδες και έντυπο υλικό και πιο μέσα είχε μπουφέ για τους μαθητές. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις. Τα σχολεία που βραβεύονταν για πρώτη φορά και είχαν ετοιμάσει κάποια χορευτικό, video clip, power point ή δρώμενο ανέβαιναν στην σκηνή και το παρουσίαζαν. Κατόπιν, όσα παιδιά ήθελαν σηκώθηκαν για να παίξουν παιχνίδια με μουσική και θέμα οικολογικό. Λίγο πριν το τέλος ήρθε και η σειρά μας να ανέβουμε στη σκηνή και να βραβευτούμε παραλαμβάνοντας την πράσινη σημαία μας. Στο τέλος ανέβηκαν όλα τα παιδιά από όλα τα σχολεία και με τις σημαίες ανοιγμένες βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες.

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό και τιμητικό το σχολείο σου να είναι οικολογικό. Αισθάνθηκα πολύ όμορφα την ώρα της βράβευσης και εύχομαι για πολλά ακόμα χρόνια στο σχολείο μου να κυματίζει η οικολογική σημαία.

Νάντια Σαμπατάκου, Ε2


 

Σχολιάστε

Top