Πώς να ελέγχετε τα όνειρά σας!

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Φεβ• 17•17

Επιμέλεια άρθρου: Στεφανής Φώτης

Όλοι μας ονειρευόμαστε κάθε νύχτα, ακόμη και αν δεν το θυμόμαστε. Τα όνειρα μας καθ όλη τη διάρκεια του ύπνου έρχονται και παρέρχονται χωρίς κανείς μας να μπορεί να τα ελέγξει, παραμόνο ελάχιστα. Άραγε, μπορούμε να τα ελέγχουμε πλήρως και αν ναι, πώς; Η απάντηση είναι ναι,

ΕΙΝΑΙ δυνατό να κυριαρχήσουμε σε αυτά συνειδητοποιώντας οτι ονειρευόμαστε ενώ ονειρευόμαστε.

Κάνοντάς το, μπορούμε να αποκτήσουμε ξεκάθαρη συνείδηση και να κάνουμε ο,τι εμείς θέλουμε μέσα   στο όνειρό μας. Φανταστείτε να μπορούσατε να πετάξετε, να αποκτήσετε τις υπερδυνάμεις υπερηρώων  που θαυμάζετε, να ταξιδέψετε σε μια στιγμή σε όλες τις χώρες του πλανήτη!.Πώς όμως γίνεται αυτό;

Αρχικά, πρέπει να έχετε έναν σταθερό κύκλο ύπνου. Δηλαδή, θα ήταν καλό να κοιμάστε σε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα και να ξυπνάτε ανάμεσα στις πέντε με εννέα η ώρα και να κοιμάστε ανάμεσα στις οκτώ με μία η ώρα το βράδυ. Οι παραπάνω ώρες μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Στη συνέχεια, καλό θα ήταν να αρχίσετε να κρατάτε ένα ημερολόγιο στο  οποίο θα καταγράφετε ο,τι θυμάστε από τα όνειρά σας. Έτσι θα μπορείτε να συγκρατείτε καλύτερα τα   όνειρά σας. Όταν θα έχετε προετοιμάσει τα δύο παραπάνω, μπορείτε πλέον να δοκιμάσετε να ελέγξετε  τα όνειρά σας.

ονειροπαγιδαΤο πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι να βάλετε το ξυπνητήρι σας να χτυπήσει έξι ώρες αφού κοιμηθείτε(αν σας παίρνει λίγη ώρα να κοιμηθείτε, βάλτε το ξυπνητήρι λίγο αργότερα π.χ. Αν θέλετε ένα τέταρτο για να κοιμηθείτε, βάλτε το να χτυπήσει έξι ώρες και ένα τέταρτο αφού κοιμηθείτε). Αναρωτιέστε γιατί; Τα όνειρα εκτυλίσσονται   σε έναν συγκεκριμένο κύκλο ύπνου. Ο μεγαλύτερος από αυτούς συμβαίνει έξι ώρες αφού κοιμηθείτε.

Όταν ξυπνήσετε, λοιπόν, πηγαίνετε στην τουαλέτα αν χρειάζεται, καταγράψτε στο ημερολόγιό σας τι όνειρα είδατε και μετά ξαπλώστε στο κρεβάτι σας, κλείστε τα μάτια σας και αναλογιστείτε τι θα θέλατε να κάνατε σε αυτό σας το όνειρο για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, επαναλάβετε μία φράση όπως »Θα έχω απόλυτη συνείδηση στο επόμενό μου όνειρο» για τρία λεπτά. Έχει σημασία να πιστεύετε τη φράση! Τέλος, απλά πηγαίνετε για ύπνο. Πιθανόν να μη δουλέψει την πρώτη νύχτα που θα το δοκιμάσετε, αλλά μην απογοητευτείτε. Θα συμβεί πιθανώς κατά την τρίτη ή τέταρτη νύχτα. Για να βοηθηθείτε στο να αντιληφθείτε οτι ονειρεύεστε, μπορείτε να κάνετε διάφορα μικροπράγματα για να σας γίνουν συνήθεια και να τα κάνετε στα όνειρά σας. Παραδείγματος χάριν, μπορείτε να μετράτε τα δάχτυλά σας ή να προσπαθείτε να περάσετε τα χέρια σας μέσα από μία σταθερή επιφάνεια ή ο,τι άλλο σκεφτείτε που να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί στον πραγματικό κόσμο.

Αφού αποκτήσετε συνείδηση στο όνειρό σας για πρώτη φορά, αρχικά μην υπερενθουσιαστείτε. Αυτό μπορεί να σας κάνει να ξυπνήσετε. Αντιθέτως, καθίστε, παρατηρήστε το τοπίο γύρω σας, ακούστε τους ήχους γύρω σας και γενικότερα, ηρεμήστε και χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας. Αφού το πετύχετε αυτό είστε ελεύθεροι να κάνετε ο,τι θέλετε. Επισκεφθείτε μέρη που πάντα θέλατε να επισκεφθείτε! Πετάξτε, κάντε πράγματα πέρα από κάθε φαντασία, διασκεδάστε! Αν το όνειρο σας αρχίζει να θολώνει, που σημαίνει οτι ξυπνάτε ή οτι χάνετε την αυτοσυγκέντρωσή σας, τυλίξτε τις παλάμες σας ή στριφογυρίστε γρήγορα.

Δυστυχώς όμως, όλα αυτά έχουν μία σπάνια παρενέργεια. Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας παραλύει το ίδιο έτσι ώστε να μην κάνουμε αυτά που κάνουμε στα όνειρά μας(σκεφτείτε να τρέχατε κοιμισμένοι κατευθείαν πάνω σε έναν τοίχο…). Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως ενδέχεται να ξυπνήσουμε στο μέσο αυτής της κατάστασης. Τι γίνεται τότε; Το μυαλό μας δεν είναι ακόμα εντελώς ξύπνιο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμα πίσω στον »ονειρικό κόσμο». Συνεπώς, μπορούμε να δούμε το πραγματικό μας δωμάτιο, αναμεμειγμένο  με στοιχεία από τον »ονειρικό κόσμο», κυρίως δυσάρεστα και, επειδή το σώμα μας είναι προς στίγμην παραλυμμένο, δεν μπορούμε να κουνηθούμε. Τίποτα από αυτά δεν είναι μόνιμο και τίποτα από αυτά που θα δείτε, σε περίπτωση που σας τύχει, δε δεν μπορεί να σας βλάψει. Εάν κάτι τέτοιο γίνει, πρώτον, μη φοβηθείτε! Δεύτερον, κλείστε τα μάτια σας για να μην βλέπετε. Τρίτον και κυριότερο, προσπαθήστε να κουνήσετε τα ακροδάχτύλα σας. Αυτό θα οδηγήσει στο να ξυπνήσετε πλήρως σε διάστημα μισού με ενός λεπτού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το παραπάνω θέμα, επισκεφτείτε το παρακάτω link

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ…ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ!

One Comment

  1. Ο/Η Κωνσταντίνα λέει:

    Μια ταινία σχετική με αυτό το θέμα είναι το Inception με το Leonardo di Caprio.

Σχολιάστε

Top