Θα σε κάνω βασίλισσα!

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μαρ• 29•18

Επιμέλεια άρθρου: Προβοπούλου Σοφία, Στεφανής Φώτης

S1490007

Θα σε κάνω βασίλισσα

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 είχαμε την τιμή να έχουμε στην παρέα μας την κα Δήμητρα Τσιάκα, η οποία είναι φιλόλογος και διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Λαμίας. Η κα Τσιάκα πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο της με τίτλο « Θα σε κάνω βασίλισσα», το οποίο και μας παρουσίασε.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

θα σε κανω βασιλισσα

  • Η υπόθεση

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα μικρό ορεινό χωριό της κεντρικής Ελλάδας στο οποίο παρουσιάζεται το χρονικό μιας οικογένειας που απλώνεται σε τέσσερις ολόκληρες γενιές.

Δύο παιδιά , ο Κωνσταντίνος και η Βάλια, είναι γεμάτα με ανείπωτο έρωτα. Όμως, οι αντιλήψεις και οι δεισιδαιμονίες της εποχής δεν τους αφήνουν να ζήσουν τον μεγάλο τους έρωτα… Ο πρωταγωνιστής αποτελεί το τραγικότερο πρόσωπο, αφού χάνεται στον Κυπριακό αγώνα.

Η συνέντευξη

Η δημοσιογραφική μας ομάδα έκανε πολλές ερωτήσεις και με τη σειρά της η κα Τσιάκα μας έδωσε τις δικές της ξεχωριστές απαντήσεις. Μας τόνισε πως η συγγραφή του βιβλίου ήταν αρκετά δύσκολη και διήρκησε 4 ολόκληρα χρόνια. Αρχικά, ο «σκελετός» του βιβλίου αποτελούνταν από 76 σελίδες. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κόσμος ήταν αρνητικός απέναντι στη συγγραφή του, αλλά εκείνη τη συνέχισε. Επίσης, μας ανέφερε πως η έμπνευσή της προήλθε από τις ιστορίες που της είχαν αφηγηθεί οι παππούδες της. Επιπλέον, μας είπε πως η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο ήταν το γεγονός που την είχε στιγματίσει περισσότερο από κάθε άλλο γεγονός. Επιπρόσθετα, ο τίτλος είναι ιδιαίτερα συμβολικός. Το Θ (Θωμάς}, το Σ{Σαββούλα}, το Κ{Κωνσταντίνος} και το Β{Βάλια}. Τέλος, το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο είναι όπως γράφει και η ίδια: «Όχι Πόλεμος, Όχι άλλος Πόνος».

Η συγγραφέας κα Δήμητρα Τσιάκα με το διευθυντή του σχολείου μας κ. Ρήγα Χρήστο

Η συγγραφέας κα Δήμητρα Τσιάκα με το διευθυντή του σχολείου μας κ. Ρήγα Χρήστο

S1490022 S1490017

 

Ακολουθούν μικρά αποσπάσματα από τις απαντήσεις της συγγραφέα κα Δήμητρα Τσιάκα.

Ερώτηση: Ο τίτλος του έργου σας έχει κάποιο συμβολισμό; Χρησιμοποιείται το συμβολισμός μέσα στο έργο σας;

Απάντηση:

Ερώτηση: Από πού αντλήσατε την έμπνευση γι” αυτό το βιβλίο;

Απάντηση:

Ερώτηση: Η ιδέα για το έργο ήταν η αρχική ή άλλαξε στην πορεία της συγγραφής του έργου;

Απάντηση:

Ερώτηση: Πόσο χρονικό διάστημα χρειαστήκατε για να ολοκληρώσετε το έργο σας;

Απάντηση:

Η συγγραφέας αναφέρθηκε στην εικόνα του εξωφύλλου του βιβλίου λέγοντας μας:

One Comment

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Ευχαριστούμε πολύ την κα Τσιάκα Δήμητρα για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, για την επίσκεψη της στο σχολείο.Οι υπεύθυνοι καθηγήτριες του προγράμματος: Πασαπόρτη Κατερίνα, Προσμίτη Χριστίνα

Σχολιάστε

Top