Επίσκεψη στο οινοποιείο Χατζημιχάλη

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Απρ• 17•24

Η Β τάξη του σχολείου μας, σήμερα επισκέφτηκε το οινοποιείο του Χατζημιχάλη.

Το οινοποιείο Χατζημιχάλη είναι ένα οικογενειακό κτήμα που δημιουργήθηκε το 1970 στην Αταλάντη της Φθιώτιδας. Με παράδοση και αγάπη για την τέχνη της οινοποίησης, το οινοποιείο παράγει ποιοτικά κρασιά που αντικατοπτρίζουν το μοναδικό terroir της περιοχής.

Το terroir είναι μία σύνθετη έννοια που απαρτίζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες (μάλιστα σε επίπεδο μικροκλίματος, δηλαδή ακόμα και σε κλίμακα εκατοστών μέσα στο ίδιο αμπέλι), την σύνθεση του εδάφους, την τοπολογία (κλίση, υψόμετρο, έκθεση στον ήλιο), τη σχέση του γήινου με το υγρό στοιχείο, και την ανθρώπινη παρέμβαση στο αμπέλι.

Η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του οινοποιείου μας ξενάγησε στους χώρους, μας ενημέρωσε για τη διαδικασία της οινοποίησης, της εμφιάλωσης , για τον τρόπο αποθήκευσης του κρασιού. Επισκεφθήκαμε τη γραμμή παραγωγής αλλά και τα κελάρια όπου είναι αποθηκευμένες φιάλες πολλών ετών, ακόμη ενημερωθήκαμε από την χημικό του οινοποιείο αλλά και την τεχνολόγο τροφίμων για τον συνεχή χημικό έλεγχο των κρασιών για να διατηρούν την τόσο υψηλή τους ποιότητα και την θέση τους στην ελληνική αγορά.

1713370012973

 

Σχολιάστε

Top