Παράξενα Επαγγέλματα του μέλλοντος

future jobs
  • Διαχειριστές/ σύμβουλοι ηλικιωμένων.
    Θα χρειαζόμαστε ειδικούς οι οποίοι θα διαχειρίζονται την υγεία και τις ανάγκες του πληθυσμού ηλικιωμένων. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από νέες θεραπείες φαρμάκων, ψυχικής υγείας και εκγύμνασης.
  • Χειρούργοι αύξησης της μνήμης.
    Χειρουργοί θα μπορούν να προσθέσουν επιπλέον μνήμη σε ανθρώπους και να βοηθήσουν αυτούς που είναι υπερβολικά εκτεθειμένοι σε πληροφορίες και χρειάζονται περισσότερη μνήμη για να αποθηκεύουν την ενέργεια.
  • Διαστημικοί πιλότοι, τουριστικοί ξεναγοί και αρχιτέκτονες.
    Με εταιρείες ήδη πολλά υποσχόμενες στον τουριστικό χώρο, θα χρειαστούμε πιλότους και ξεναγούς του διαστήματος καθώς και αρχιτέκτονες που θα σχεδιάζουν που θα ζούμε και θα εργαζόμαστε. Τρέχοντα έργα στο SICSA (Πανεπιστήμιο του Χιούστον) περιλαμβάνουν ένα θερμοκήπιο στον Άρη, σεληνιακά φυλάκια και οχήματα εξερεύνησης του διαστήματος.
  • Εικονικοί διαχειριστές / ψηφιακοί καθηγητές.
    Ευφυή είδωλα ή χαρακτήρες υπολογιστών ενδέχεται να βοηθούν ή ακόμα και να αντικαταστήσουν τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις.
  • Καθαρίστριες δεδομένων.
    Καθώς αυξάνονται τα ηλεκτρονικά δεδομένα και οι πληροφορίες για τον καθένα μας, θα χρειαζόμαστε οπωσδήποτε μια ειδικές καθαρίστριες που θα ξεφορτώνεται με ασφάλεια ό,τι δεν χρειαζόμαστε.
  • Χρηματιστές χρόνου.
    Ο χρόνος πάντα ήταν χρήμα και υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αναλαμβάνουν διαχείριση χρόνου. Στο μέλλον, ενδεχομένως να προκύψουν και αγορές όπου ο χρόνος θα διαπραγματεύεται ως εναλλακτική νομισματική μονάδα.
  • Υπάλληλοι κοινωνικής δικτύωσης.
    Ενδεχομένως να χρειαστούμε εργαζόμενους που θα αναλάβουν ανθρώπους που έχουν υποστεί τραύματα ή έχουν μπει στο περιθώριο της κοινωνικής δικτύωσης.
  • Επενδυτές εναλλακτικών νομισμάτων.
    Με το bitcoin και άλλα εικονικά νομίσματα να κερδίζουν έδαφος ανοίγει ο δρόμος για εναλλακτικές νομισματικές κερδοσκοπικές συναλλαγές με βάση τις ισοτιμίες τους και δημιουργούνται νέες επενδυτικές ευκαιρίες.
  • Θεραπευτής του εθισμού από το internet.
    Σύμβουλος που εξειδικεύεται στο να βοηθάει ανθρώπους να «ξεκολάνε» από το ψηφιακό περιβάλλον των ηλεκτρονικών συσκευών και του internet, δημιουργώντας ζώνες αναλογικής ζωής.
  • Καθοδηγητής δεξιοτήτων.
    Όπως ένας οικονομικός σύμβουλος, έτσι και αυτός ο επαγγελματίας θα βοηθάει τους πελάτες του να αναπτύξουν και να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για θέσεις εργασίας που είναι μοναδικές στο είδος τους ή δεν υπήρχαν μέχρι πρότινος.

Σχολιάστε

Top