ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Το Ροβανιέμι είναι ένας προορισμός της Αρκτικής που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο με το όμορφο σκηνικό, τα χιονοδρομικά κέντρα και – ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο – τη Χριστουγεννιάτικη μαγεία.

Το  Ροβανιέμι υπήρξε κάποτε ένα συγκρότημα χωριών στην άκρη του Αρκτικού Κύκλου, όπου οι ντόπιοι αυτόχθονες Σάμι  εξαρτώνταν από τη γεωργία, το κυνήγι και την υλοτομία προκειμένου να κρατούν τις οικογένειές τους ζωντανές μέσα από σκληρούς χειμώνες. Οι τάρανδοι ήταν η μοναδική συντροφιά τους. Οι Σάμι βασίζονταν σε αυτούς για φαγητό, ζεστά ρούχα και μετακίνηση, σε ένα συχνά θανατηφόρο τοπίο. Πολλές από τις παραδόσεις τους επιβιώνουν σήμερα.

Το Ροβανιέμι είναι επίσης το επίσημο σπίτι του Άγιου Βασίλη. Το ταπεινό σπιτάκι όπου έμεινε η κυρία Ρούσβελτ έγινε η καρδιά του χωριού του Άγιου Βασίλη, ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στα Χριστούγεννα. Η συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη, το φως από το άκρως εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας και οι βόλτες με τους ταράνδους συνδυάστηκαν με τη ζεστή φιλοξενία της Λαπωνίας.

Ίσως λιγότερο εορταστικό, το σοταρισμένο κρέας ταράνδων – poronkäristys – είναι μια δημοφιλής λιχουδιά στη Φινλανδία όλο το χρόνο. Άλλα παραδοσιακά τρόφιμα της Λαπωνίας που απολαμβάνουν οι τουρίστες περιλαμβάνουν σολομό, πίτες και ζεστό κρασί.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης