Σχολικές Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες είναι ένας πολύ καλός τρόπος ώστε μικροί και μεγάλοι να μπορέσουν να περάσουν τον χρόνο τους δημιουργικά και να γυμναστούν Αλλά τι συμβαίνει, όταν οι ίδιες δραστηριότητες πραγματοποιούνται εντός της σχολικής μονάδας;

Στο σχολείο μας αυτό έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Είναι ένας πολυ καλός και αποτελεσματικός τρόπος, ώστε οι μαθητές του σχολείου να δραστηριοποιηθούν και να κάνουν ένα «διάλειμμα» από τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα πολλοί μαθητές έχουν δείξει ενδιαφέρον και στην έξω ζωή τους για τα αθλήματα-hobby, που πραγματοποιούνται τις 2 τελευταίες ώρες της Τετάρτης στον χώρο του γυμνασίου. Αλλά ποιες είναι αυτές οι δραστηριότητες και από ποιους εκπαιδευτές πραγματοποιούνται;

Υπάρχουν έξι διαφορετικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας .

Ένα από αυτά είναι ο χορός. Το club του χορού διδάσκεται από δυο δασκάλες-χορεύτριες, ιδιοκτήτριες μιας φημισμένης σχολής χορού της πόλης μας. Από συνεντεύξεις που έχουμε συλλέξει τους τελευταίους μήνες από μαθήτριες του σχολείου μας, ο χορός είναι ένα καταπληκτικό και εκτονωτικό άθλημα που τις διασκεδάζει και τις απελευθερώνει από τις συνήθειες της καθημερινότητας.

Ένα άλλο άθλημα που πραγματοποιείται εντός του σχολείου μας είναι το ποδόσφαιρο. Οι μαθητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο άθλημα, εκπαιδεύονται από ένα φημισμένο προπονητή της πόλης μας .Με βάση αρκετές γνώμες πολλών μαθητών του σχολείου, βρίσκουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα πολυ διασκεδαστική και εκτονωτική. Επιπλέον, το μεγάλων διαστάσεων γήπεδο ποδοσφαίρου του σχολείου μας κάνει το εν λόγω άθλημα πιο ζωντανό και ευχάριστο.

Η αμέσως επόμενη δραστηριότητα που ανήκει στην οικογένεια των club είναι οι υπαίθριες δραστηριότητες ή αλλιώς extreme sports. Ο γυμναστής και προπονητής ποδοσφαίρου, είναι ο εκπαιδευτής των υπαίθριων δραστηριοτήτων. Στην συγκεκριμένη ενασχόληση τα παιδιά διδάσκονται αθλητικό προσανατολισμό, τοξοβολία, σκοποβολή και αναρρίχηση. Μέσω αυτής της δραστηριότητας οι μαθητές μαθαίνουν να εργάζονται με υπομονή και αυτοσυγκέντρωση, αφού παράλληλα μαθαίνουν καινούριες γνώσεις και αποκτούν πολλές εμπειρίες στις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις του σχολείου μας.

Μια ακόμη δραστηριότητα επί ίσης όροις με τις άλλες είναι η ρομποτική. Με την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας, που έχει αναλάβει το τμήμα της ρομποτικής, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κατασκευάζουν, να προγραμματίζουν και να τεστάρουν ένα εξελιγμένης τεχνολογίας ρομπότ, φυσικά συνεργατικά και ομαδικά. Οι μαθητές του σχολείου μας λατρεύουν την συγκεκριμένα δραστηριότητα, ενώ παράλληλα την βρίσκουν πρωτότυπη και διασκεδαστική.

Το 3D printing είναι μια ακόμη δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνεται στα club του σχολείου μας. Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να κατασκευάζουν διάφορα πράγματα με την βοήθεια ορισμένων προγραμμάτων, καθώς, αφού τα κατασκευάσουν, περνούν στην πράξη, δηλαδή τα εκτυπώνουν σε έναν εξελιγμένης τεχνολογίας 3D printer, πάντα με την καθοδήγηση του έμπειρου δασκάλου. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, βάσει ορισμένων συνεντεύξεων από μαθητές του σχολείου, είναι εξαιρετική και πολυ ενδιαφέρουσα.

Η τελευταία δραστηριότητα που ανήκει στην κατηγορία των club είναι τα drones. Στην συγκεκριμένη ενασχόληση οι μαθητές, με την βοήθεια ορισμένων καθηγητών του σχολείου μας, κατασκευάζουν από μόνοι τους drones, καθώς μαθαίνουν και να τα οδηγούν την ώρα που βρίσκονται στον αέρα. Οι μαθητές του σχολείου μας βρίσκουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα πολυ συμπαθητική και ενδιαφέρουσα, αφού τους δίνεται η ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουν και οι ίδιοι.

Αυτές ήταν όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται δυο φορές την εβδομάδα κατά την διάρκεια του σχολείου ωραρίου και ελπίζουμε να συνεχιστούν και του χρόνου με τον ίδιο ζήλο και μεράκι.

 

Παπαδοπούλου Ελένη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης