Με ένα βιβλίο ταξιδεύω…

Το  βιβλίο είναι  ένα  παράθυρο στον κόσμο.

Μέσα από το βιβλίο ερχόμαστε σε επαφή με ό,τι σημαντικό έχει  γίνει στο παρελθόν. Ένα βιβλίο βοηθά τον άνθρωπο να μάθει  την ιστορία του τόπου του και του κόσμου όλου. Να μάθει  τι γίνεται σήμερα στην ανθρωπότητα,  να ανακαλύψει καινούρια πράγματα, να γνωρίσει νέες εφευρέσεις, να ενημερωθεί για καινούριες εξελίξεις σε όλους τους τομείς.

Ένα βιβλίο επίσης βοηθά σημαντικά στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας. Προσφέρει μόρφωση, ψυχαγωγία και ικανοποίηση  στον άνθρωπο.

Κάθε βιβλίο είναι μοναδικό και έχει τη δική του αξία. Διαβάζοντας βιβλία, ταξιδεύεις και γνωρίζεις  μακρινές, άγνωστες  χώρες και  μυστηριώδεις ιστορίες.

Το βιβλίο μάς γεμίζει λαχτάρα, προβληματισμό, ανυπομονησία.  Μάς κάνει να γελάσουμε ή να κλάψουμε.  Ακόμα η ανάγνωση ενός βιβλίου μάς βοηθά να  εμπλουτίσουμε το λεξιλόγιο  μας και να καλλιεργήσουμε τη φαντασία μας. Κρατάει σε εγρήγορση το νου και μας εξοικειώνει με την τέχνη του λόγου.

Η λογοτεχνία είναι ένα υπέροχο ταξίδι και η απόλαυσή του οφείλεται στη διαδρομή του ταξιδιού και όχι καθαυτό  στον προορισμό του. Ο αναγνώστης αποκομίζει πολλά οφέλη .

Νέοι δρόμοι σκέψης δημιουργούνται και νέοι δρόμοι χαράζονται…

Η 2η Απριλίου είναι παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.

Η Β1 τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

 

 

Το σχολείο μας  διαθέτει σε κάθε τάξη δανειστικές βιβλιοθήκες όπου οι μαθητές δανείζονται και παρουσιάζουν  στα πλαίσια προγραμμάτων φιλαγνωσίας τα βιβλία που διαβάζουν!

2

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης