One Piece – Zoro

ΑΠΟ: Χριστοφορίδης Χρήστος - Φεβ• 27•16

Εμπνευσμένος  από το δημοφιλές Ιαπωνικό κόμικ One Piece, ο μαθητής του Γ4 Τσέλα Γκλεντίς, έκανε το παρακάτω σκίτσο του ήρωα  Zoro.

Tsela-Zoro-crop

Το One Piece είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα shōnen Ιαπωνικά κόμικς παγκοσμίως, δημιουργός του οποίου είναι ο Eiichiro Oda, το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε στην τηλεόραση υπό την μορφή κινουμένων σχεδίων.

Ως κόμικ άρχισε να εκδίδεται το 1996. Πολύ γρήγορα έκανε μεγάλη επιτυχία και καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο,  ξεπέρασε το όριο των 300 εκατομμυρίων πωλήσεων στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2013, ενώ με συνολικά περισσότερες από 345 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, τοποθετείται στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιο επιτυχημένα εμπορικά Ιαπωνικά κόμικς όλων των εποχών.

Η σειρά μεταφέρθηκε στην τηλεόραση τον Οκτώβριο του 1999, από την Toei Animation για το Ιαπωνικό κανάλι Fuji TV. Από τότε έχουν παραχθεί πάνω από 700 επεισόδια, ενώ έχει προβληθεί σε διάφορες χώρες σε όλον τον κόσμο.

Μέρος της σειράς έχει μεταγλωττιστεί στα Ελληνικά. Η σειρά προβαλλόταν στην ελληνική τηλεόραση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel, υπό την ονομασία «Ντρέικ, το Κυνήγι του Θησαυρού», αλλά η προβολή διακόπηκε μετά από 105 επεισόδια, καθώς το Ε.Σ.Ρ. αποφάσισε πως η σειρά περιείχε «σκηνές βίας» ακατάλληλες για το ανήλικο κοινό, συν την κακή μετάφραση. Η πρώτη Ελληνική προβολή έγινε στις 14 Απριλίου 2002

Τέλος, 27 Video Games, κυρίως σε είδη role-playing και fighting games, έχουν δημιουργηθεί με βάση το One Piece, ενώ έχουν εκδοθεί 5 Art books και 5 οδηγοί.

Πηγή:

Βικιπαίδεια, https://el.wikipedia.org

One Comment

  1. Ο/Η sotiraki λέει:

    Απλώς εξαιρετικό. Υποκλίνομαι…

Σχολιάστε

Top