Επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα

ΑΠΟ: giannoulil - Φεβ• 27•16

τσαλαπ1β

Στο Βόλο υπάρχουν πολλά μουσεία καθώς η ιστορία της πόλης μας είναι μεγάλη. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα. Η Β” τάξη του σχολείου μας και συγκεκριμένα τα τμήματα Β1, Β2 και Β3 το επισκέφτηκαν στις 5/2/2016, ενώ τα τμήματα Β4 και Β5 στις 19/2/2016.

τσαλαπ2

Εκεί παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση με θέμα τα εργοστάσια της πόλης μας κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Η παρουσίαση ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και μας βοήθησε να γνωρίσουμε την βιομηχανική κληρονομιά της πόλης μας. Γνωρίσαμε ένα-ένα τα εργοστάσια της περιοχής, μάθαμε τι παρήγαν, πόσοι εργάτες δούλευαν  σ” αυτά… Είδαμε φωτογραφίες παλιές, τότε που ήταν γεμάτα ζωή, και φωτογραφίες σημερινές. Μ” αυτές τις φωτογραφίες φτιάξαμε ένα κολάζ που θα μας βοηθά να τα θυμόμαστε για πάντα.

τσαλαπ3

Σήμερα κάποια απ” αυτά τα κτίρια των εργοστασίων είναι αναπαλαιωμένα και χρησιμοποιούνται για διαφορετικό σκοπό, για παράδειγμα η καπναποθήκη του Παπαστράτου σήμερα στεγάζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και η Παλαιά Ηλεκτρική Εταιρία σήμερα είναι θέατρο. Κάποια άλλα είναι εγκαταλελειμμένα και μισογκρεμισμένα και κάποια έχουν χαθεί εντελώς. Η ωραία αυτή παρουσίαση ωστόσο θα τα κρατά ζωντανά στο μυαλό μας.

Συντάκτης:

Ηλίας Γιαννουλάκης

One Comment

  1. Ο/Η sotiraki λέει:

    Ελπίζουμε ότι κάτι σημαντικό μένει πάντα από αυτές τις επισκέψεις…

Σχολιάστε

Top