Λέσχη Ανάγνωσης: Let’s read…

ΑΠΟ: siakavarat - Μάι• 29•16

cebaceb1cf84ceb1ceb3cf81ceb1cf86ceae1

Ένα από τα προγράμματα που πραγματοποιούνται φέτος στο σχολείο μας έχει τον τίτλο «Reading Club», δηλαδή «Λέσχη Ανάγνωσης».

Ζητήσαμε από την κα Βαλωμένου, καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας κι υπεύθυνη του προγράμματος,  να μας δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Η συνέντευξη βασίστηκε σε ερωτήσεις που η συντακτική μας ομάδα είχε εκ των προτέρων  προετοιμάσει.

Καλημέρα σας. Θα θέλαμε να υποβάλουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το  πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχετε.

Γεια σας. Βεβαίως.

Ποιος είναι ο τίτλος του προγράμματος;

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Λέσχη Ανάγνωσης» ή στα αγγλικά «Reading Club».

Ποιες μέρες διεξάγεται το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα διεξάγεται την Παρασκευή μετά το πέρας του ημερήσιου προγράμματος  του σχολείου.

Ποια παιδιά συμμετέχουν σε αυτό;

Κυρίως οι προχωρημένοι στα αγγλικά μαθητές  της Α” τάξης, αλλά και λίγα παιδιά από τους αρχάριους της Α” τάξης επίσης.50000000

Ποια είναι η συμμετοχή των παιδιών στο πρόγραμμα και ποια η δική σας;

Στο πρόγραμμα αυτό διαβάσαμε δύο βιβλία, ένα ιστορικό βιβλίο με περιπέτεια που ονομάζεται «Kidnapped» του R. L. Stevenson, και ένα αστυνομικό του Arthur Conan Doyle το «The Crown Diamond». Αφού διαβάσαμε τα βιβλία, συζητήσαμε για αυτά και προσπαθήσαμε να αλλάξουμε οι ίδιοι την τροπή της ιστορίας, δίνοντας ένα διαφορετικό  τέλος. Επίσης, κάναμε αφήγηση από την πλευρά των πρωταγωνιστών στα Αγγλικά και γράψαμε κείμενα σχετικά με την ιστορία. Τέλος, μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο το οποίο διαβάζουμε, όπως την εποχή στην οποία γράφει το βιβλίο του ο συγγραφέας και το ύφος που χρησιμοποιεί, για να μπορέσουμε να το καταλάβουμε και να «μπούμε» στον κόσμο του.

Ποιος είναι ο σκοπός του προγράμματος;

Ο σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία και την αγάπη των παιδιών για το βιβλίο και το διάβασμα. Επίσης, θέλαμε να αναπτύξουμε τις δεξιότητες για την αγγλική γλώσσα, να απολαύσουμε την ανάγνωση του βιβλίου και να το αντιμετωπίσουμε,  χωρίς να υπάρχει η αίσθηση του μαθήματος. Φυσικά, με το διάβασμα των βιβλίων τα παιδιά καλλιεργούν τον προφορικό, τον γραπτό λόγο και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο, αλλά καλλιεργούν  και την κριτική  τους σκέψη και ανακαλύπτουν την αξία της ομαδικής εργασίας.

Τι θα παρουσιάσετε στο τέλος της σχολικής χρονιάς;

Στο τέλος, θα φτιάξουμε δύο posters, ένα για το κάθε βιβλίο. Θα αποτυπώσουμε χαρακτηριστικές και σημαντικές φράσεις ηρώων. Επίσης, θα φτιάξουμε κάποιους σελιδοδείκτες με φράσεις για τη φιλαναγνωσία.

Θα θέλατε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Θα ήθελα να πω ότι το πιο σημαντικό σε ένα πρόγραμμα είναι να αρέσει στα παιδιά, να έρχονται με διάθεση και να μην πιστεύουν ότι είναι υποχρεωτικό σαν το μάθημα στο σχολείο, και εμείς αυτό το πετύχαμε παρά τον λιγοστό χρόνο που είχαμε.

Ευχαριστούμε πολύ!

Παρακαλώ.

reading

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ:

Μαντζαβίνου Αφροδίτη

Σιακαβάρα Θεμιστοκλεία

Σχολιάστε

Top