Συνταγή για εύκολα και νόστιμα τσουρέκια!

ΑΠΟ: ΜΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ - Μάι• 29•16
Τα τσουρέκια θέλουν χρόνο και ηρεμία για να γίνουν, γι” αυτό μη βιάζεστε. Η συνταγή αυτή έχει 100% επιτυχία. Καλό Πάσχα!
Υλικά:
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 κούπα γάλα χλιαρό
2 αβγά χτυπημένα
1/3 κούπαςβούτυρο
2/3 κούπαςζάχαρη
αλάτι μία πρέζα
 1/2 κ.γ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. μαστίχα
1 βανίλια
1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
τρούφα σοκολάτας
καραμελάκια
Εκτέλεση:
Στο μπολ του μίξερ βάλτε τη μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αβγά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, τη βανίλια, το μαχλέπι και τη μαστίχα και ανακατέψτε καλά (με το γάτζο). Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια. Εάν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει .  Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι. Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια  και φτιάξτε στεφανάκια.
Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα. Αλείψτε τα με το αβγό και πασπαλίστε με την τρούφα. Μπορείτε να βάλετε στην μέση από ένα πασχαλινό αβγό ή μικρά καραμελάκια.
Ψήστε στους 170 C πάνω-κάτω με αέρα , για 20-25 λεπτά,  μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφετί χρώμα. Γίνονται έξι μικρά τσουρεκάκια.
Από Σωτηρίου Κατερίνα

Σχολιάστε

Top