Εκδρομή στο Στρασβούργο

ΑΠΟ: ΜΑΡΟΥ ΕΛΕΝΗ - Μάι• 29•16

Μία μοναδική εμπειρία αποτέλεσε για μας τους 29 μαθητές του 5ου  Γυμνασίου Βόλου και τους συνοδούς καθηγητές μας  η τετραήμερη εκδρομή  μας από 9 έως 12 Απριλίου  στο Στρασβούργο της Γαλλίας και στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, με αφορμή εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήσαμε τη φετινή χρονιά.

Αποτέλεσμα εικόνας για στρασβουργο

Έτσι, ξεκινώντας την όμορφη περιήγησή μας  σε αυτό το βόρειο κομμάτι της Γερμανίας  επισκεφτήκαμε την κτισμένη σε ρυθμό Μπαρόκ καταπράσινη λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν και αμέσως μετά  την πόλη της Χαϊδελβέργης, έδρας του παλαιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας, κτισμένης στις όχθες του ποταμού Νέκαρ. Εκεί απολαύσαμε έναν περίπατο στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο της πόλης  με τις πολλές μεσαιωνικές και νεότερης περιόδου εκκλησίες και ανεβήκαμε στο μεσαιωνικό κάστρο  από όπου η θέα της πόλης είναι μοναδική.

Επιπλέον, περιηγηθήκαμε στο Στρασβούργο, πόλη της Αλσατίας  με πολλές φυσικές ομορφιές και έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για στρασβουργοΕκείνο, βέβαια, που μας εντυπωσίασε εμάς τους μαθητές ήταν η επίσκεψή μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου παρακολουθήσαμε για μία ώρα την Ευρωβουλή σε ολομέλεια ενώ στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωβουλής και ξεναγηθήκαμε στους χώρους της.

                           Αποτέλεσμα εικόνας για στρασβουργο

Τελευταίος προορισμός του ταξιδιού μας υπήρξε η γερμανική πόλη της Καρλσρούης στην πεδιάδα του Ρήνου, κέντρο της τεχνολογίας και των επιστημών και έδρα των πιο σημαντικών δικαστηρίων της Γερμανίας αλλά και με πολλές καφετέριες, μπυραρίες και εμπορικά καταστήματα.

Έτσι, με πολλές εντυπώσεις και αναμνήσεις   επιστρέψαμε στο Βόλο ευχόμενοι να μας δοθεί η ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε και άλλες τέτοιες εκδρομές στο μέλλον, διότι εκτός από την  ψυχαγωγία που προσφέρουν, διευρύνουν τη σκέψη και την κρίση μας, προάγουν τη γνώση και συσφίγγουν τις μεταξύ μας σχέσεις.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ:

  • ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ
  • ΑΝΝΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΛΑΚΑΡΟΥ

 

 

2 Comments

  1. Ο/Η sotiraki λέει:

    Πάντα τέτοια, παιδιά…Για τους μικρότερους …και του χρόνου…

  2. Ο/Η Paranomou λέει:

    Σχολικές εκδρομές για πάντα.

Σχολιάστε

Top