Οι Διαδραστικές ταινίες ως ενισχυτικό μέσο εκπαίδευσης

ΑΠΟ: TheNewsGiver - Δεκ• 02•16

  diadr-kin-3Οι διαδραστικές ταινίες έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα βοηθώντας το έργο των δασκάλων ολοένα και πιο πολύ. Κύριος παράγοντας είναι ότι όλοι μπορούν να  συμμετέχουν, ακόμη κι αλλάζοντας την τροπή της πλοκής της ιστορίας με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου. Οι λόγοι για τους οποίους αυτού του είδους οι ταινίες είναι διδακτικές είναι δύο.

 diadr-kin-1 Πρώτον, το περιεχόμενό τους είναι προσεκτικά επιλεγμένο, ώστε να διδάσκει αλλά συγχρόνως και να διασκεδάζει το κοινό, και δεύτερον, επειδή οι θεατές έχουν τη ευκαιρία να  απαντούν σε ερωτήσεις και να βλέπουν τις απαντήσεις που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης, παρακολουθούν με μεγαλύτερη προσοχή κι αφομοιώνουν ευκολότερα και πιο γρήγορα την παρεχόμενη πληροφορία.

Eμείς, οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου, είχαμε την ευκαιρία μέσα στον Οκτώβριο να παρακολουθήσουμε δύο τέτοιες διαδραστικές ταινίες με θέμα τον κοινωνικό ρατσισμό και το σχολικό εκφοβισμό, στις οποίες, μάλιστα, συμμετείχαν καταξιωμένοι Έλληνες ηθοποιοί. Έτσι, αποκτήσαμε με βιωματικό τρόπο περισσότερες γνώσεις για τα δύο αυτά  προβλήματα που μαστίζουν τελευταία σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη κοινωνία και ταυτόχρονα ψυχαγωγηθήκαμε εποικοδομητικά για δύο περίπου ώρες.

 Επομένως, αν τέτοιες ταινίες χρησιμοποιηθούν σωστά, μπορούν να ενημερώσουν τους μαθητές για διάφορα θέματα σε όλους τους τομείς.

diadr-kin-2

Συντάκτης:

Πινιάρης Ιάσων, Β3

One Comment

  1. Ο/Η Paranomou λέει:

    Ωραία εργασία. Μπράβο

Σχολιάστε

Top