Χειμερινός Προορισμός

ΑΠΟ: giannoulil - Δεκ• 02•16

 πραγα-2Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή  της αλληλεγγύης, των δώρων, της αγάπης, της στοργής αλλά και των διακοπών.  Στην ερώτηση  “πού θα πας διακοπές;», αν δεν θες η απάντηση να είναι “στο σπίτι με την οικογένεια”,  διάλεξε έναν από τους καλύτερους προορισμούς. Ποιός είναι αυτός; Η όμορφη πόλη της Πράγας!
Η Πράγα είναι γεματη από δάση τα οποία είναι τόσο όμορφα και πράσινα, που κάποιες σκηνές της ταινίας “Narnia” έχουν γυριστεί εκεί. Εκτός από το παραμυθένιο φυσικό τοπίο, η Πράγα και γενικά η Τσεχοσλοβακία είναι γεμάτη απο κάστρα όπως το Karlštejn και το Loket.

πραγα-1
Ας ρίξουμε και μια ματιά στην κουζίνα της. Πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσεις είναι σίγουρα η μπύρα. Να φανταστείτε ότι είναι υπολογισμένο πως κάθε Τσέχος καταναλώνει 145 με 160  λίτρα μπύρα τον χρόνο, γεγονός που φανταζόμαστε πως κάνει την οδήγηση σχεδόν αμαρτία!

Μιλώντας όμως για αμαρτίες, το μυαλό μας πάει συνειρμικά στη θρησκεία κι έτσι αναφέρουμε τους μεγάλους κι όμορφους  ναούς της πόλης,   το ιερό ναό του st. Nicholas και τον καθεδρικό ναό του st. Vitus.
Αυτά τα αξιοθέατα κάνουν την Πράγα έναν φανταστικό προορισμό για τα Χριστούγεννα, μια πόλη που οι χριστουγεννιάτικες αγορές της και οι κατάμεστες από τουρίστες πλατίες της θα σε μαγέψουν!

Συντάκτης: Νικόλας Σκιαθίτης

Σχολιάστε

Top