«Μαγευτικά Καλάβρυτα»…ένας χριστουγεννιάτικος προορισμός!!

ΑΠΟ: Χριστοφορίδης Χρήστος - Δεκ• 24•16

kalavrita-1

Ο ιστορικός οδοντωτός, αναρίθμητα ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα, ένα πολύ καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, φυσική ομορφιά, παραδοσιακοί ξενώνες, το Σπήλαιο των Λιμνών, το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού, είναι κάποιοι από τους λόγους που καθιστούν τα Καλάβρυτα ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές.

 Σίγουρα θα εντυπωσιαστείς εκεί με τον περίφημο οδοντωτό που ταξιδεύει μέσα από πλαγιές γεμάτες έλατα, από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα, και διασχίζει το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού, ένα από τα δέκα ωραιότερα της Ευρώπης με διεθνή μάλιστα αναγνώριση.

 kalavrita-2 Ξεχωριστής ομορφιάς είναι το εντυπωσιακό οκταώροφο μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, κτισμένο σε ένα τοπίο σπάνιας ομορφιάς στη σπηλιά της ρίζας ενός τεράστιου βράχου. Εξέχουσα θέση μεταξύ των ιερών κειμηλίων της Μονής κατέχει η Θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας, που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά φτιαγμένη κυρίως από κερί και μαστίχα. (μία εκ των τριών που δημιούργησε και σώζονται μέχρι σήμερα).

kalavrita-3Εκεί κοντά θα νιώσεις βαθιά συγκίνηση και έντονο τοπατριωτικό και θρησκευτικό συναίσθημα ταυτόχρονα με την ονομαστή Μονή της Αγίας Λαύρας ,που διαθέτει μοναδικά κειμήλια στο σκευοφυλάκιό της, όπως το λάβαρο της Επανάστασης του 1821 που ύψωσε στις 13 Μαρτίου ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός, τα χρυσοκέντητα άμφιά του, την κάρα του Αγίου Aλεξίου, πολύτιμα ευαγγέλια και έναν επιτάφιο του 1754.

Οι φυσιολάτρες θα ενθουσιαστείτε  με τον παραδοσιακό οικισμό της Ζαρούχλας με τις καστανιές και τα έλατα ,ενώ αξίζει να επισκεφτείτε και το «Σπήλαιο των Λιμνών» ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης που εκτός από τους λαβυρινθώδεις διαδρόμους, τις μυστηριώδεις στοές και τους παράξενους σταλακτικούς σχηματισμούς έχει κάτι το αποκλειστικά δικό του, που δεν υπάρχει σε άλλα γνωστά σπήλαια. Είναι οι αλλεπάλληλες κλιμακωτές και μάλιστα σε τρεις ορόφους λίμνες του, που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο.

 kalavrita-4Οι λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπορ θα διασκεδάσουν  στο χιονοδρομικό κέντρο που ξεχωρίζει, γιατί οι καταβάσεις γίνονται με θέα στη θάλασσα! Θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας. Έχει 12 πίστες με όλους τους βαθμούς δυσκολίας, ειδικό πάρκο για σνόουμπορντ και δυνατότητα ενοικίασης snowmobile. Ανεπιφύλακτα, λοιπόν, προτείνονται τα Καλάβρυτα ως χειμερινός προορισμός , που συνδυάζει ιστορία και φυσική ομορφιά, και ιδιαίτερα τις μέρες των Χριστουγέννων, οι οποίες  προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση.

 kalavrita-5

Συντάκτης: Πατσής Θεόδωρος

One Comment

  1. Ο/Η Ελένη Δεληγιάννη λέει:

    Εντυπωσιακή η περιγραφή!
    Μακάρι να μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφθούμε τα Καλάβρυτα σύντομα.

Σχολιάστε

Top