Μηλόπιτα
Τι χρειαζόμαστε:
1 ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 5-6 μήλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 κ.σ. κανέλλα
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 5 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Πώς το κάνουμε:
- Βουτυρώνουμε το ταψί.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι, ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
- Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
- Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
- Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
Κέικ μήλου
Τι χρειαζόμαστε:
- 4 μήλα κομμένα σε κύβους
- 2 φλυτζ. ζάχαρη
- 1 φλυτζ. ηλιέλαιο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
- 1/2 κου. γλυκού γαρύφαλλο
- λίγο αλάτι
- 2 αυγά
- 2 βανίλιες
- 2 κοφτά κουτ. γλυκού Baking Powder
- 3 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλυτζ. κομμένα καρύδια
Πώς το κάνουμε:
- Ανακατεύω σ” ένα μπολ τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το αλάτι & το γαρύφαλλο και τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Χτυπάω τα αυγά με τις βανίλιες και το Baking powder και τα αναμειγνύω στο μείγμα των μήλων.
- Προσθέτω και το αλεύρι και βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνω περίπου για 50΄- 60′ και ξεφορμάρω, όπως το κέικ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι ξηρούς καρπούς σας αρέσουν (καρύδια ή φουντούκια) ή σταφίδες.
Συντάκτρια: Ελένη Κυρτσούδη, Γ3