Απλές και νόστιμες συνταγές με μήλα

ΑΠΟ: Κυρτσούδη Ελένη - Φεβ• 28•17

Μηλόπιτα

Εύκολη μηλόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

1 ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 5-6 μήλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κ.σ. κανέλλα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Πώς το κάνουμε:

  1. Βουτυρώνουμε το ταψί.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι, ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
  3. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
  5. Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
  6. Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

 

Κέικ μήλου

Εύκολο και νόστιμο κέικ μήλου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 2 φλυτζ. ζάχαρη
  • 1 φλυτζ. ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
  • 1/2 κου. γλυκού γαρύφαλλο
  • λίγο αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού Baking Powder
  • 3 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλυτζ. κομμένα καρύδια

Πώς το κάνουμε:

  1. Ανακατεύω σ” ένα μπολ τα μήλα, τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το αλάτι & το γαρύφαλλο και τα αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Χτυπάω τα αυγά με τις βανίλιες και το Baking powder και τα αναμειγνύω στο μείγμα των μήλων.
  3. Προσθέτω και το αλεύρι και βάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  4. Ψήνω περίπου για 50΄- 60′ και ξεφορμάρω, όπως το κέικ.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι ξηρούς καρπούς σας αρέσουν (καρύδια ή φουντούκια) ή σταφίδες.

Συντάκτρια: Ελένη Κυρτσούδη, Γ3

 

Σχολιάστε

Top