Χριστουγεννιάτικες ιδέες διακόσμησης και …άλλα

ΑΠΟ: skiathitin - Ιαν• 22•18

 Αχ, Χριστούγεννα! Η πιο χαρούμενη γιορτή του χρόνου!Η γιορτή της γέννησης του Χριστού. Η γιορτή των δώρων, της ελεημοσύνης αλλά και του στολισμού. Άλλοι άνθρωποι αγοράζουν και άλλοι κατασκευάζουν τα στολίδια του σπιτιού τους. Δεν έχει, πάντως, σημασία ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε, διότι το βιντεάκι που φτιάξαμε θα δώσει σε όλους κάποιες ιδέες. Στο τέλος, μάλιστα, υπάρχει και μια υπέροχη συνταγή (γεμάτη σοκολατένια αγάπη)!!!

Χριστουγεννιάτικος σοκολατένιος κορμός

Για το παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αλάτι και τα 30 γρ. ζάχαρη. Αυξάνουμε ταχύτητα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με τα 50 γρ. ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν πολύ και να ασπρίσουν (8-10 λεπτά)
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπε μαρί και αφού κρυώσει λίγο και φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου την ενσωματώνουμε στο μείγμα των κρόκων με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  • Ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων.
  • Θυσιάζουμε το 1/4 από αυτή για να αφρατέψει το μείγμα ανακατεύοντας τη γρήγορα με μια μαρίζ και μετά σιγά σιγά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
  • Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι φούρνου 30 x 40 εκ., που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα. Είναι σημαντικό να βουτυρώσουμε και να πασπαλίσουμε με κακάο τη λαδόκολλα, γιατί αλλιώς μπορεί να κολλήσει το μείγμα επάνω της.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-17 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει σκεπάζοντάς το με μία πετσέτα για 2-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει.

Για την γκανάζ

  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να πάρει μια βράση.
  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Με το που πάρει βράση η κρέμα μας αφαιρούμε από τη φωτιά και την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε για ένα λεπτό μέχρι να πάρει θερμοκρασία η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία γκανάζ.
  • Απλώνουμε σε ένα ταψί 30 x 40 εκ. και με την βοήθεια μίας μαρίζ ανακατεύουμε την γκανάζ ώστε να μπορέσει να κρυώσει (15-20 λεπτά).

Για τον κορμό

  • Στήνουμε μια καθαρή λαδόκολλα πάνω στον πάγκο εργασίας μας.
  • Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα και το αναποδογυρίζουμε πάνω στην καινούρια λαδόκολλα.
  • Με τη βοήθεια ενός πινέλου ραντίζουμε με το κονιάκ το παντεσπάνι μας.
  • Απλώνουμε από πάνω με μια μαρίζ τα 2/3 από τη γκανάζ μας. Κρατάμε λίγη γκανάζ στο μπολ για να διακοσμήσουμε το ρολό μας στο τέλος.
  • Τυλίγουμε το παντεσπάνι από την μεγάλη πλευρά που είναι κοντά μας στον πάγκο μέχρι το τελείωμά του στην απέναντι πλευρά και το τοποθετούμε πάνω σε μία σχάρα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη γκανάζ πάνω στο ρολό(κορμό) που έχει σχηματιστεί.
  • Διακοσμούμε με τα κερασάκια, τις φυσαλίδες και αφήνουμε να σφίξει στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2 περίπου ώρες.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Από το Νικόλα Σκιαθίτη.

Σχολιάστε

Top