CHARLIE HEBDO

ΑΠΟ: poulioskon - Ιαν• 28•15

ΠΑΡΙΣΙ SOS

 

tromokratia2Το γεγονός που συνέβη τις τελευταίες μέρες στο Παρίσι είχε αντίκτυπο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ποιό ήταν αυτό; Ήταν η τρομοκρατική επίθεση των μουσουλμάνων εξτρεμιστών. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση όλων των ανθρώπων του πλανήτη, καθώς παρακολούθησαν με φρίκη το θάνατο των σκιτσοφράφων της CHARLIE HEBDO.

Μαθητές του σχολείου μας εξέφρασαν τα συναισθήματά τους γι” αυτό το γεγονός.  Αυτά που κυριαρχούν, όπως καταγράφτηκαν, είναι:  οργή, αγανάκτηση, θλίψη και στενοχώρια , ανασφάλειαφόβος, απογοήτευση.

Η ελευθερία του λόγου είναι ένα συνταγματικό δικαίωμα, το οποίο δεν μπορεί να αφαιρέσει κανένας από τους ανθρώπους.  Άλλωστε, μόνο στη βάση αυτή μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία. Ειδικά η σάτιρα  είναι το μέσο σχολιασμού της πραγματικότητας με τρόπο αστείο ή πολλές φορές καυστικό. Στην προκειμένη περίπτωση οι Μουσουλμάνοι θεώρησαν προσβλητικές και ειρωνικές τις γελοιογραφικές αναφορές στη θρησκεία τους κι αποφάσισαν να εκδικηθούν… Όμως, τι πιο απαράδεκτο κι απάνθρωπο από το να αφαιρείς την ζωή κάποιου; Αυτό το τραγικό γεγονός έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας κι έγινε αφορμή για ρατσιστικά σχόλια κι έκφραση ακραίων αντιλήψεων. Δυστυχώς, εκεί που σταματά η λογική, ξεκινά ο ρατσισμός και η βία…

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:

Κωνσταντίνος Πούλιος

One Comment

  1. Ο/Η Μαρια Γεροβασιλη λέει:

    Δυστυχώς, η τελευταία πρότασή σου τα λέει όλα…Μακάρι η λογική να μην σταματά ,για να μην βρίσκει χώρο καμία άλλη …λέξη.
    Μπράβο για το άρθρο.

Σχολιάστε

Top