Συνέντευξη για το πρόγραμμα:«Περί διατροφής ο λόγος»

ΑΠΟ: siakavarat - Μαρ• 24•15

Ένα από τα προγράμματα που γίνονται φέτος στα σχολεία μας λέγεται: «Περί διατροφής ο λόγος»

διατροφή- αρχικη εικονα

   Ζητήσαμε από την κα Μπαμπαλίκη και την κα Δεληγιάννη, φιλολόγους και υπεύθυνες του προγράμματος, να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες σε σχέση με αυτό. Η συνέντευξη βασίστηκε σε ερωτήσεις που είχε προετοιμάσει η συντακτική μας ομάδα. Η συζήτησή μας παρατίθεται, όπως απομαγνητοφωνήθηκε και καταγράφηκε:

Καλημέρα σας! Θα θέλαμε να υποβάλουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πολιτιστικό πρόγραμμα, στο οποίο είστε συντονίστριες.

Καλημέρα και σε εσάς! Ευχαρίστως να σας απαντήσουμε…

Με τι έχει σχέση το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα  «Περί διατροφής ο λόγος» ασχολείται με τις διατροφικές συνήθειες των εφήβων και τη σημασία της σωστής διατροφής στη σωματική και ψυχική υγεία. Επίσης, θα ασχοληθούμε με τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής. Επιπλέον, θέλοντας να δώσουμε μια πολιτιστική διάσταση στο πρόγραμμα, θα αναφερθούμε στις επιρροές της ελληνικής διατροφής με τη διατροφή άλλων λαών.

Ποιες τάξεις παιδιών συμμετέχουν;

Συμμετέχουν μαθητές της Β” και της Γ” τάξης του γυμνασίου μας.

Οι καθηγήτριες οι οποίες είναι υπεύθυνες για το πρόγραμμα ποιες είναι;

Είναι η κα Δεληγιάννη Ελένη, η κα Μπαμπαλίκη Μαρίτα, η κα Πατσή Σταματία, οι οποίες είναι φιλόλογοι, και τέλος η κα Χατζηγιαννάκη  Παρασκευή, η οποία είναι μαθηματικός.

Ποιες ώρες και μέρες διεξάγεται το πρόγραμμα;

Οι συναντήσεις μας γίνονται την Δευτέρα μετά το σχολείο, ειδικότερα 14:00 μέχρι 15:00.

Τίνος ήταν η επιλογή του θέματος και γιατί  επελέγη το θέμα αυτό;

Η αρχική επιλογή του θέματος έγινε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος, αλλά τα υποθέματα συζητήθηκαν με τους μαθητές, με τους οποίους έγινε συνάντηση και έδωσαν μάλιστα και τις δικές τους ιδέες.

Μήπως έχει γίνει κάτι παρόμοιο άλλες χρονιές στο σχολείο μας;

Ναι, είχε ξαναγίνει κάτι παρόμοιο αλλά πριν από περίπου τρία χρόνια. Δεν έγινε κάτι τέτοιο πέρυσι ή πρόπερσι, αλλά λίγο παλιότερα.

Ποια η συμβολή σας στο θεατρικό;

Απλώς δίνονται κατευθυντήριες γραμμές από τους καθηγητές και δίνουμε μεγάλη σημασία στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην αυτενέργεια των μαθητών προς τα επιμέρους θέματα.

Σκέφτεστε να κάνετε κάτι στο μέλλον;

Ναι, σίγουρα θα γίνει κάποια παρουσίαση μαζί με τα άλλα προγράμματα. Βέβαια, δεν είναι ακόμα στην φύση του σχεδιασμού το τι θα παρουσιαστεί στο τέλος.

Αυτές ήταν οι ερωτήσεις. Ευχαριστούμε πολύ που διαθέσατε λίγο χρόνο για να τις απαντήσετε.

Εμείς ευχαριστούμε! Και αν χρειαστείτε κάτι άλλο με ευχαρίστηση θα σας βοηθήσουμε.

Έπειτα, υποβάλαμε σε έναν μαθητή που συμμετέχει στο πρόγραμμα τις εξής ερωτήσεις:

Καλημέρα! Θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε κάποιες ερωτήσεις σχετικές με το πρόγραμμα στο οποίο είσαι. Η πρώτη ερώτηση είναι γιατί επέλεξες αυτό το πρόγραμμα.

Καλημέρα! Το πρόγραμμα το επέλεξα, γιατί μου φάνηκε ενδιαφέρον το θέμα του και μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο το παρουσίασαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες, μου κίνησε το ενδιαφέρον και με παρακίνησε να συμμετέχω στο πρόγραμμα.

Τι σε κάνει να αισθάνεσαι;

Αισθάνομαι ηρεμία και γαλήνη, ακούγοντας για τη διατροφή. Πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα σε χαλαρώνει, δηλαδή δεν είναι κάτι καταπιεστικό και βαρετό. Επίσης όσο περισσότερο ασχολούμαι με αυτό, τόσο περισσότερο αυξάνεται και το ενδιαφέρον μου.

Ποια είναι η συμβολή σου στο πρόγραμμα;

Δεν κάνω κάτι συγκεκριμένο. Συνήθως αναλαμβάνω να φέρνω πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που μου αναθέτουν.

Συνεργάζεσαι με άλλα παιδιά, και αν ναι, η συνεργασία σας είναι καλή;

Ναι, μπορώ να πω ότι συνεργάζομαι πολύ συχνά με άλλα παιδιά, ειδικότερα της Β” τάξης ,και η συνεργασία μαζί μας είναι άριστη, το ίδιο και τα τελικά αποτελέσματα.

Έχεις αναλάβει,εσύ και η ομάδα σου, να παρουσιάστε κάτι στο τέλος;

Ναι, αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο. Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε δύο αφίσες σχετικές με την διατροφή. Επιπρόσθετα, θα γράψουμε και κάποιες συμβουλές καλής διατροφής.

Ευχαριστούμε πολύ!

Παρακαλώ..!

πυραμιδα

 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ:

ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΊΤΗ

ΠΟΔΑΡΑ ΑΘΑΝΑΣΊΑ

ΣΙΑΚΑΒΑΡΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΊΑ

ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΣΚΟΥΤΙΔΑ ΕΥΡΥΔΊΚΗ

 

One Comment

Σχολιάστε

Top