Μοσχαρίσιο καρπάτσιο
Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο είναι ένα πιάτο με λεπτές φέτες ωμού μοσχαρίσιου κρέατος που έχει ονομαστεί έτσι για χάρη του Ιταλού ζωγράφου Vittore Carpaccio.
Βιττόρε Καρπάτσο (1460-1520)
Ο λόγος που πήρε το όνομά του είναι η έντονη χρήση του κόκκινου στα έργα του, που συνδέεται και με τα χρώματα του πιάτου.
Φημολογείται ότι δημιουργήθηκε στο διάσημο Harry’s Bar της Βενετίας για μια Κόμισσα που έπρεπε να τρώει, σύμφωνα με τον γιατρό της, περισσότερο ωμό κρέας.
Harry’s Bar της Βενετίας
Συντάκτης:
- Ανδρέας Πιτσιάβας Α4
Φαγητό και Ζωγραφική!! Ωραίος και πρωτότυπος συνδυασμός!!