Αυτό το ξέρατε;

ΑΠΟ: tsatsarois - Μαρ• 24•15

Μοσχαρίσιο καρπάτσιο

image06

Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο είναι ένα πιάτο με λεπτές φέτες ωμού μοσχαρίσιου κρέατος που έχει ονομαστεί έτσι για χάρη του Ιταλού ζωγράφου Vittore Carpaccio.

Βιττόρε Καρπάτσο (1460-1520)

Ο λόγος που πήρε το όνομά του είναι η έντονη χρήση του κόκκινου στα έργα του, που συνδέεται και με τα χρώματα του πιάτου.

Φημολογείται ότι δημιουργήθηκε στο διάσημο Harry’s Bar της Βενετίας για μια Κόμισσα που έπρεπε να τρώει, σύμφωνα με τον γιατρό της, περισσότερο ωμό κρέας.

Harry’s Bar της Βενετίας

Συντάκτης:

  • Ανδρέας Πιτσιάβας  Α4

One Comment

  1. Ο/Η Ξανθούλα Σωτηράκη λέει:

    Φαγητό και Ζωγραφική!! Ωραίος και πρωτότυπος συνδυασμός!!

Σχολιάστε

Top