ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ»

ΑΠΟ: apostioan - Απρ• 23•15

20150421_110559Την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, τα παιδιά που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα έκδοσης μαθητικού ηλεκτρονικού εντύπου επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις της τοπικής εφημερίδας »ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Εκεί μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε με χαρά η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας, κυρία Βάσω Κυριαζή.

Αφού μας περιέγραψε τις υποχρεώσεις ενός δημοσιογράφου, η κυρία Κυριαζή μας ενημέρωσε ξεχωριστά για τον εμπορικό, οικονομικό, διοικητικό, ηλεκτρονικό και δημιουργικό τομέα, που  συνολικά συμβάλλουν στη δημιουργία, στην κυκλοφορία και στη βιωσιμότητα της καθημερινής τοπικής εφημερίδας. Μας εξήγησε πόσο σημαντική είναι η καθημερινή έκδοση του Τύπου και μας μίλησε για την ιστορία του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ».

20150421_110535Ακόμη μας έκανε γνωστό ότι υπάρχει μια πλήρως ενημερωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα και ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο αρχείο της εφημερίδας στο οποίο μπορούμε να ανατρέξουμε ανά πάσα στιγμή για πληροφορίες. Τέλος, μετά την περιγραφή της έδωσε χρόνο στους μαθητές και τους καθηγητές να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους, οπότε είχαμε την ευκαιρία να θίξουμε ζητήματα, όπως η ανάγκη  για αμεροληψία ενός δημοσιογράφου, ο τρόπος ιεράρχησης των ειδήσεων,οι περιπτώσεις υποταγής του Τύπου-κάποιες φορές- σε ύποπτα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, η συνεισφορά του στην επίλυση τοπικών και   διεθνών προβλημάτων με την ενημέρωση και την ενεργό συμμετοχή του πολίτη-αναγνώστη στα δρώμενα.

Η φιλοξενία και η προθυμία του προσωπικού της εφημερίδας να μας μεταδώσει πληροφορίες για τη δημοσιογραφία ως επάγγελμα και τη συγκεκριμένη εφημερίδα  ήταν αξιοθαύμαστες.

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ:

  • Αποστολοπούλου Ιωάννα

Σχολιάστε

Top