Η συνταγή του μήνα

ΑΠΟ: iopiperkou - Απρ• 23•15

γλυκόΡαβανί

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 φλιτζάνι σπορέλαιο

1 γιαούρτι 10% λιπαρά

4 αυγά

1 φακελάκι μπέικιν

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

για το σιρόπι

3 1/2 ποτήρια νερό

4 ποτήρια ζάχαρη

φλούδα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Χτυπώ τα αυγά με τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το σπορέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα. Ρίχνω το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ και το ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Βάζω τα υλικά του σιροπιού σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν 7 με 10 λεπτά. Μόλις ψηθεί το γλυκό το σιροπιάζω σιγά σιγά σε όλη την επιφάνειά του, όταν το σιρόπι και το γλυκό είναι ακόμη ζεστά!

Επιλογή: Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος Α2

Σχολιάστε

Top