Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι το χρώμα των τροφίμων δεν είναι τυχαίο.
Σχετίζεται άμεσα με τη θρεπτική αξία των τροφίμων.
Έτσι:
Κόκκινο χρώμα
Τα κόκκινα τρόφιμα περιέχουν λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι μια σπουδαία αντιοξειδωτική ουσία που προφυλάσσει τον οργανισμό από τον καρκίνο.
Πράσινο χρώμα
Τα πράσινα τρόφιμα, είναι πράσινα, λόγω της χρωστικής χλωροφύλλης που περιέχουν. Περιέχουν όμως και την ινδόλη που είναι αντιοξειδωτική ουσία, ασπίδα προστασίας του οργανισμού από τον καρκίνο.
Πορτοκαλοκίτρινο χρώμα
Στις τροφές αυτού του χρώματος υπάρχουν τα καροτένια (προβιταμίνη Α), που είναι «φρουροί» και «προστάτες» των οργάνων μας (δέρμα – μάτια), και ενισχύουν την ανάπτυξη του εφήβου.
Μωβ-μπλε χρώμα
Το σκούρο αυτό χρώμα το παίρνουν τα τρόφιμα από μια ουσία που λέγεται ανθοκυανίνη. Η ανθοκυανίνη συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς. Επίσης τα τρόφιμα αυτά περιέχουν βιταμίνη Α, ασβέστιο και μαγνήσιο και έχουν αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Άσπρο χρώμα
Τα σχεδόν λευκά τρόφιμα περιέχουν ουσίες (σαλικυλικά σουλφίδια) που εμποδίζουν το σχηματισμό όγκων στο σώμα και ειδικά στο έντερο.
Συντάκτης: Γιώργος Γούσης Α2
bravo re giwrgo!!