ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ/ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟY ΜΑΣ

ΑΠΟ: sotiraki - Μάι• 18•15

Την Τρίτη 5 Μαΐου, στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας παρουσιάστηκαν από τους μαθητές της τρίτης τάξης του 5ου Γυμνασίου Βόλου τα προγράμματα  «Τα φορέματα της Ευρώπης» και  «Πολεμώντας τους εαυτούς μας και τους άλλους». Τα προγράμματα δέθηκαν αριστοτεχνικά, καθώς και τα δύο αφορούσαν στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι μαθητές παρουσίασαν βιωματικά την πορεία της Ευρώπης και των χωρών της από το συνέδριο της Βιέννης μέχρι και σήμερα. Υποδύθηκαν χώρες και σημαίνοντα πρόσωπα της Ευρώπης,  στηριγμένοι σε κείμενα που είχαν γραφτεί από τους ίδιους.

Ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση προκάλεσε η αναφορά στον ελληνικό εμφύλιο, μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας μας. Η παρουσίαση επενδύθηκε με ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό επιλεγμένο και διαμορφωμένο κατάλληλα κι αυτό από τους συμμετέχοντες μαθητές.

Την παράσταση παρακολούθησαν γονείς, μαθητές, ο Διευθυντής του σχολείου κι ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών, κι από τη Δ/νση Εκπ/σης η κα Κική Δανιηλίδου, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων, και ο κος Σαραντόπουλος, Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης , υπεύθυνος για το σχολείο μας.

20150511_110555

-

Τα παραπάνω προγράμματα παρουσιάστηκαν από τους συμμετέχοντες σ’αυτά μαθητές και στο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 11/5 κι έτσι είχαν 20150511_112847τη ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των συμμαθητών τους όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.

 

 

-

διατροφήδιατροφήΤην Τρίτη 12/5 οι μαθητές της Α’ τάξης μοίρασαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το power point του προγράμματος «Περί διατροφής ο λόγος« και ένα ερωτηματολόγιο, για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι μαθητές τρέφονται υγιεινά.

20150512_121712-

Την ίδια μέρα, οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης, παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα τα μάρμαρα  που κλάπηκαν από τον Παρθενώνα, από τον Έλγιν  -πρόκειται για τα γνωστά σε όλους μας Ελγίνεια-στα  πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Από το Πήλιο στον Παρθενώνα».

Τέλος, στους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’τάξης παρουσιάστηκε ο γαλλικός πολιτισμός και η γαλλική γλώσσα μέσα από ένα ολιγόλεπτο video με γαλλική μουσική.

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΕΣ:

Αλπάκη Τατιάνα

Πλακαρού  Άννα

2 Comments

  1. Ο/Η tyrogiannis nikolaos λέει:

    μπραβο στα παιδια και στους αξιους συναδελφους

  2. Ο/Η Σωτηράκη Ξανθή λέει:

    Εποικοδομητικές πάντα τέτοιες εκδηλώσεις!! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές!!

Σχολιάστε

Top