ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΝΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΑΠΟ: Χριστοφορίδης Χρήστος - Μάι• 18•15
Οι μαθητές του A1 είδαν και προτείνουν
ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΝΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
Τι σας προτείνουμε:

Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΙ

zvh piΗ ταινία αναφέρεται σ’ ένα αγόρι, τον Πι, ο οποίος μαζί με την οικογένειά του φεύγει από την Ινδία μαζί με τα ζώα του ζωολογικού κήπου τους μέσω ενός πλοίου. Μία καταιγίδα βυθίζει το πλοίο, εκείνος ξεμένει σε μια βάρκα με μια τίγρη και καθώς προσπαθεί να επιβιώσει, μαθαίνει να ζει μαζί της. Κάποια στιγμή φτάνουν σε ένα μυστηριώδες νησί, παίρνουν τροφή που τους αρκεί έως το νησί της διάσωσής τους.

 Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι

Τραγούδι: Pi’ s Lullaby

Σενάριο: Ντέιβιντ Μαγκί

 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΙΩΝ

polemos koubionΣ’ ένα χωριό της Ν.Γαλλίας, το 1957 μια ομάδα αγοριών ηλικίας 7-14 ετών, κηρύσσει πόλεμο στους ορκισμένους εχθρούς της, τα παιδία του γειτονικού χωριού. Ένας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζωντανός για πολλές γενιές, οπού ο εξευτελισμός με το ξήλωμα των κουμπιών είναι η πιο τρομακτική ήττα.

Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Λουίς Περγκό

Σκηνοθεσία: Γιαν Σαμιουέλ με τους Αλέν Σαμπά, Ματίλντ Σινιέ, Ερίκ Ελμασνίνο

Χώρα παραγωγής: Γαλλία 2011- Διάρκεια 1.45’

-

Η ΚΛΕΦΤΡΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

η κλεφτρα των βιβλιωνΣτα χειρότερα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η μικρή Leisel πηγαίνει να ζήσει με τους θετούς γονείς της στην Γερμανία. Εκεί γνωρίζει τον καλύτερό της φίλο, τον Roudi. Μαζί του και μέσα από τον μαγικό κόσμο των βιβλίων παίρνει την δύναμη και να αντιμετωπίσει τις δύσκολες συνθήκες του πολέμου.

Σκηνοθεσία: Brian Percival

Σεναριογράφοι: Markous Zusak, Michael Petroni

Πρωταγωνιστές: Sophie Nelisse, Geofrey Rush, Emily Watson

Μουσική: John Williams

 

Η ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ζωη σαν τριανταφυλλοΈχοντας ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια, η νεαρή Εντίθ περιφέρεται στις κακόφημες περιοχές του Παρισιού, όπου τραγουδά για λίγες δεκάρες. Την εντοπίζει ένας ιδιοκτήτης κλαμπ, ο οποίος τη συστήνει σε ανθρώπους της μουσικής. Σύντομα, το «Σπουργιτάκι» θα ανοίξει τα φτερά του και θα μεταμορφωθεί στη διάσημη ερμηνεύτρια Εντίθ Πιάφ.

Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Νταχά

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εμμανουέλ Σενιέ, Μαριόν Κοτιγιάρντ, Πασκάλ Γκρεκορί

 

One Comment

  1. Ο/Η Σωτηράκη Ξανθή λέει:

    Πολύ καλές οι προτάσεις σας για το καλοκαίρι!!

Σχολιάστε

Top