Από τις πιο γλυκές συνήθειες τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι η παρασκευή του παραδοσιακού μελομακάρονου. Η συνταγή που ακολουθεί σας εγγυάται την απόλυτη επιτυχία.
Υλικά:
- 500 γρ ηλιέλαιο
- 330 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 160 γρ μέλι
- 250 γρ ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1κουταλιά σούπας κανέλα
- Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
- 90 γρ νερό
- 10 γρ αμμωνία
- 60 γρ σόδα
- 2 κιλά αλεύρι
- 210 γρ σιμιγδάλι ψιλό
2 κ. ζάχαρη
1 κ. νερό
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα επτά (7) πρώτα υλικά πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την αμμωνία και τη σόδα και τέλος το αλεύρι και το σιμιγδάλι. Ψήνουμε στους 180ο C για 20΄ – 25΄. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα με το ζεστό σιρόπι όταν κρυώσουν.
Συντάκτρια:
Κίνη Αναστασία