Πώς θα περιέγραφα τη βία;

2

 

Η  βία μόνο κακό κάνει στους άλλους και σε εμάς. Πολλές φορές είναι στο μυαλό μας. Όταν η βία είναι συνέχεια στο μυαλό μας, συνήθως μετά από λίγο την ασκούμε. Υπάρχουν δύο είδη βίας, η λεκτική και η σωματική. Η λεκτική είναι όταν μιλάμε άσχημα στον άλλο ενώ η σωματική όταν τον χτυπάμε.

 Τη βία την συναντάμε σε πολλά μέρη, όπως όταν μαλώσουν δύο συμμαθητές στο σχολείο ή στο γήπεδο, όπου οι άνθρωποι βρίζουν ο ένας τον άλλο. Όμως δεν είναι μόνο στο σχολείο και στο γήπεδο η βία είναι παντού στον κόσμο.

  Αν η βία είχε μορφή πώς λέτε να ήταν; Κι έτσι άφησα την φαντασία μου ελεύθερη και ζωγράφισα. Η βία φαντάστηκα ότι είναι μια γυναίκα, άγρια τυλιγμένη με κατάμαυρα ρούχα μόνη της αλλά όχι σπίτι της, στη μέση ενός πολέμου. Εκεί, που έπεφταν οι οβίδες. Εκεί που έσταζε το αίμα χτυπημένη στο κεφάλι, στα χέρια, στα πόδια και λυπημένη να κάθεται σε ένα κούτσουρο κρατώντας ένα όπλο στα δυο της χέρια, για να σκοτώνει. Ο πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ γιατί δεν ήρθε η ειρήνη.

  Έτσι κατάλαβα τι είναι η βία. Είναι κάτι που δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριεύσει το μυαλό μας, γιατί κάνει κακό και στους άλλους και σε εμάς.                 

  

 Στέλιος Αλεξιάδης

 

Σχολιάστε

Top