Η μουσική στη ζωή μας!

Μουσική:  η μουσική ως τέχνη, έρχεται να καλύψει την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει με τους ήχους, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ψυχικές του καταστάσεις.

thumb_640

  • Από τα πολύ παλιά χρόνια οι άνθρωποι αγαπούσαν τη μουσική και τα τραγούδια. Ποτέ δεν έπαψαν να ενδιαφέρονται για τη μουσική, άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο.
  •  οι σημερινοί άνθρωποι δεν έπαψαν καθόλου να ενδιαφέρονται για τη μουσική.
  •  Υπάρχουν ειδικές σχολές, όπου πηγαίνουν και διδάσκονται μουσική άνθρωποι κάθε ηλικίας. Διοργανώνονται και φεστιβάλ τραγουδιού με την πρωτοβουλία του κράτους ή των διάφορων συλλόγων. Χορηγούνται ακόμη και βραβεία για τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς. Αναπτύσσεται μ’ αυτόν τον τρόπο μια ευγενική άμιλλα μεταξύ των ανθρώπων της μουσικής.

images

  •  Μέσα από μελέτες αποδείχτηκε ότι η μουσική έχει πολλαπλές αντιδράσεις στον οργανισμό του ανθρώπου. Οι σωματικές κινήσεις οργανώνονται από το ρυθμό της μουσικής. Στις περιπτώσεις εργασιών που απαιτούν επαναλαμβανόμενες κινήσεις-δραστηριότητες και συνοδεύονται με ρυθμικά τραγούδια, αποδείχτηκε ότι αυξήθηκε η παραγωγικότητα και μειωνόταν το αίσθημα της κούρασης .

images (1)

  •  Από τη βιολογία είναι γνωστό ότι η μουσική είναι μέσα μας. Ο καρδιακός παλμός , ο ρυθμός του βαδίσματος, του αναπνευστικού ρυθμού κ.ά. Μέσα από έρευνες και πειράματα έχουμε δει ότι η μουσική μπορεί να ερεθίσει τα πεπτίδια στον εγκέφαλο και σε συνάρτηση με άλλες οργανικές λειτουργίες να προκαλέσει συναισθήματα ευφορία.

images (2)

 

  •  Στο χώρο της εκπαίδευσης στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχικές ή σωματικές παθήσεις να αναπτύξουν τις ικανότητες τους.

images (3)

 

Η μουσική, αποδεικνύεται πως χρειάζεται να είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας. Μας παρέχει ενέργεια, αντιμετωπίζει πιθανή κούραση αλλά και αποσπάσεις προσοχής. Αρκεί να την χρησιμοποιήσουμε σωστά.

 images (4)

 Μπέτυ Κακάκη- Βιργινία Αγγελή

Σχολιάστε

Top