World of Warcraft

Το wow είναι ένα παιχνίδι MMO RPG, το όποιο δημιουργήθηκε από την Blizzard entertaiment.Το WOW έχει πολλά Expansion, στο όποιο βλέπουμε την καταπληκτική ιστορία που έχει .Επίσης το wow έχει σπάσει το ρεκόρ σε εκατομμύρια πωλήσεις και είναι το πρώτο στην δεκάδα των MMORPG παιχνιδιών.

 1404451

Το παιχνίδι της Bliazzard έχει μέχρι σήμερα πάνω από οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους, οι όποιοι συνεχίζουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι .Το καλό όμως είναι ότι η Blizzard συνεχίζει τα φοβερά της expansion στα οποία  βάζει καινούργια πράγματα αλλά και καινούργια class.

Gameplay    

world-of-warcraft-avatar

Στο WOW οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα π.χ. (τσεκούρια, τόξα, ασπίδες και καραμπίνες) μπορούν να φέρουν μεσαιωνικές πανοπλίες, επίσης μπορούν να καβαλούν κάποια ζώα όπως(γρύπες ,άλογα ,κατσίκες, δράκους και ακόμα ρομπότ .Το WoW έχει πολλά class π.χ. (shaman,warrior,druid,hunter,death knight,paladin,warlock και roggue).Επίσης το παιχνίδι έχει πολλές φυλές π.χ. (νάνους ,ξωτικά ,ανθρώπ

ους ,γκόμπλιν ,ορκ ,λυκανθρώπους και τα πάνταρεν) .Οι παίκτες ελέγχουν ένα avatar χαρακτήρα που μπορούν να τον μετακινήσουν , επίσης μπορεί να εναλλάσσει την κάμερα ανάμεσα σε πρώτο πρόσωπο και τρίτο και οι χαρακτήρες επίσης μπορούν να ανεβαίνουν επίπεδα κάνοντας κάποια quest.

Στο World Of Warcraft υπάρχουν 2 αντίπαλες παρατάξεις (τα λεγόμενα factions), η Horde και η Αlliance. Στην Horde ανήκουν οι εξής φυλές: Orcs, Trolls, Undeads (ή αλλιώς Forsakens), Blood Elves και Taurens, ενώ στην Alliance ανήκουν οι φυλές Humans, Dwarves, Gnomes, Night Elves και Draenei.rUQICleΗ επιλογή της φυλής από τον παίκτη, καθορίζει την παράταξη στην οποία ανήκει ο χαρακτήρας του και την περιοχή στην οποία ξεκινούν οι περιπέτειες του. Αρχικά το World Of Warcraft (2004) επέτρεπε στον παίκτη να δημιουργήσει χαρακτήρα επιλέγοντας από 8 φυλές, αλλά η επέκταση The Burning Crusade αύξησε τον αριθμό των διαθέσιμων φυλών σε 10 με την ενσωμάτωση των Blood Elves και των Draenei.

Κατά τη δημιουργία του χαρακτήρα τους οι παίκτες επιλέγουν ένα από τα εξής classes: druid (δρυΐδης), hunter (κυνηγός), mage (μάγος), paladin (ιππότης), priest (ιερέας), rogue (περιπλανητής), shaman (σαμάνος), warlock (μάγος δαιμόνων) και warrior (πολεμιστής). Ωστόσο, η επιλογή του class εξαρτάται άμεσα από τη φυλή, διότι δεν είναι όλα τα classes διαθέσιμα για κάθε φυλή. Για παράδειγμα, μόνο orcs, trolls, Tauren και Draenei μπορούν να γίνουν shaman, ενώ ο ρόλος του paladin προορίζεται για blood elves, Draenei, dwarves και humans. Το Wrath of the Lich King προσθέτει ένα ακόμη class, τον death knight (ιππότης θανάτου) αλλά μόνο για χαρακτήρες επιπέδου τουλάχιστον 55.                      

Ο κόσμος του World of Warcraft

Ο κόσμος του World of Warcraft, το Azeroth, κατοικείται από πολλές φυλές και χαρακτηρίζεται από σπουδαία γεωγραφική και μορφολογική ποικιλία. Στο αρχικό World of Warcraft (2004), ο κόσμος απαρτιζόταν από τέσσερις ηπείρους: την Kalimdor και τις τρεις ηπείρους των Eastern Kingdoms (Ανατολικά Βασίλεια). Η καθεμία από τις ηπείρους αυτές χωρίζεται σε τμήματα και ζώνες, ως επί το πλείστον με εμφανή διαφορετικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά.

Το Kalimdor διαιρείται σε τρία τμήματα, βόρειο, κεντρικό και νότιο. Στο βόρειο Kalimdor κυριαρχούν δασώδεις περιοχές. όπως το Ashenvale, το Moonglade, και το γιγαντιαίο δέντρο – νησί Teldrassil, πατρίδα των night elves, αλλά και χιονισμένα τοπία (Winterspring). Στο κεντρικό τμήμα, στο οποίο κατοικούν τα tauren, τα Orcs της πόλης Orgrimmar και τα Darkspear Trolls, οι ερημότοποι περιοχών όπως The Barrens, Durotar και τα mesas του φαραγγιού Thousand Needles έρχονται σε αντίθεση με τις πράσινες πεδιάδες του Mulgore, ενώ στο νότιο Kalimdor οι έρημοι Tanaris και Silithus συνθέτουν ένα τοπίο πολύ διαφορετικό από τη ζούγκλαFeralas και τον κρατήρα Un’Goro.

Τα δε Eastern Kingdoms διαιρούνται σε τρεις ηπείρους: Lordaeron, Khaz Modan και Azeroth. Στη βόρεια ήπειρο, Lordaeron, και κυρίως στις περιοχές Tirisfal Glades και Plaguelands κατοικούν undead. Πρόκειται για μια γη με βουνά, ορεινές περιοχές και λοφίσκους (Alterac Mountains, Arathi Highlands, Hillsbrad Foothills). Το Khaz Modan είναι βουνίσια ήπειρος με αφιλόξενες, δύσβατες περιοχές με φαράγγια (Searing Gorge, Badlands) ή με ποτάμια λάβας και καρβουνιασμένη γη (Burning Steppes) και περιλαμβάνει τη χιονισμένη περιοχή Dun Morogh, γη κατοικίας dwarves και gnomes. Τέλος, η νότια ήπειρος, Azeroth, η οποία φέρει το ίδιο όνομα όπως και ο ίδιος ο κόσμος του παιχνιδιού, απαρτίζεται μεταξύ άλλων από το δάσος Elwynn Forest, πατρίδα των humans, βαλτώδεις εκτάσεις (Swamp of Sorrows), τη ζούγκλα Stranglethorn Vale αλλά και πολύ επικίνδυνες εκτάσεις όπως τα The Blasted Lands (όπου βρίσκεται η πύλη Dark portal).

wow_legion_1-e1439225957791

WoW Expansion

1.  The Burning Crusade.

3.  The Cataclysm.2.  The Wrath of Lich king.

4.  The Mists of Pandaria.

5.  The Warlords of Draenor.

6.  The Legion.

Γιώργος Νικολάκης 

 

 

Σχολιάστε

Top