ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΜΕ ΤΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Μπορούμε να φτιάξουμε κοτοσαλάτα για σάντουιτς. Πώς θα την φτιάξουμε: Κόβουμε το κοτόπουλο σε  κυβάκια και το ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπωλ με 2 αβγά βραστά , μισό μήλο πράσινο, τριμμένο καρότο, μαγιονέζα και μουστάρδα. Ανακατεύουμε . Γεμίζουμε ατομικά ψωμάκια ή φρυγανισμένες φέτες από ψωμί του τοστ.

Με μισή κονσέρβα από ντοματάκια:  Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο κρεμμύδι, πιπεριά, και όταν μαλακώσουν , προσθέτουμε κυβάκια φρέσκιας ντομάτας και τα ντοματάκια.  Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και βράζουμε 10 λεπτά. Σπάμε 4 αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με καπάκι . Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι , φροντίζοντας να μείνει υγρός ο κρόκος.

Με το γάλα που λήγει: θα χρειαστούμε: θα χρειαστούμε: 400 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό,  50 γρ ελαιόλαδο, 4 αβγά, 1 ντομάτα τριμμένη, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια, μαϊντανό, φέτα τριμμένη, 100 γρ αλλαντικά. της επιλογής.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε το μακαρονάκι σε ένα πυρίμαχο σκεύος , περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την ντομάτα , το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε σκαι ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε από πάνω με φέτα και το αλλαντικό της επιλογής μας  . Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε και το ρίχνουμε στο σκεύος. Ανακατεύουμε και ψήνουμε την πίτα  σε προ θερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης