-Πόσες ώρες μπορούν να μείνουν τα τρόφιμα εκτός ψυγείου;
Κανονικά, τα τρόφιμα μπαίνουν στο ψυγείο αμέσως μόλις κρυώσουν. Η βιβλιογραφία προτείνει 4- 5 ώρες αναλόγως βέβαια και τις καιρικές συνθήκες.
-Σε ποιες θερμοκρασίες είναι προτιμότερο να συντηρούνται τα μαγειρεμένα τρόφιμα;
Κάτω από 10 και πάνω από 60 βαθμούς.
-Τι σημαίνει αποτελεσματική αναθέρμανση τροφίμου;
Όταν ξαναζεσταίνουμε το φαγητό θα πρέπει να αναθερμαίνεται πάνω από 70 βαθμούς για να μην αναπτυχθούν βακτήρια.
- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΞΙΔΙ: πρόκειται για παλιά μέθοδο στην οποία τα τρόφιμα καλύπτονται με ξίδι. Έτσι επιτυγχάνεται η συντήρηση τροφίμων , όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα όμως.
-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ: Μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση φρούτων εννοώντας κυρίως μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού.