Από τη μαθήτρια Χαλκίδου Ελέσσε Νεφέλη
Τα γεύματα του Κονγκό αποτελούνται συχνά από ένα αμυλούχο συστατικό, . Συνοδεύονται μαζί με λαχανικά και κρέας. . Το άμυλο μπορεί να έχει τη μορφή πάστας ή πολτού από μανιόκα ή κορν φλάουρ, που ονομάζεται fufu Τα πιο κάτω φαγητά σερβίρονται με fufu.
Πώς παρασκευάζεται;
ΥΛΙΚΑ:
1 κούπα σιμιγδάλι
2 κούπες νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το φοφού να γίνει σαν πουρές. Αποσύρουμε την κατσαρόλα . Σερβίρεται αμέσως και τρώγεται ζεστό.
NDAKALA
Είναι αποξηραμένο ψάρι που τηγανίζεται με λάδι και μπορεί να αναμιχθεί με λαχανικά και να λουστεί με σάλτσα ντομάτας. Σερβίρεται με fufu.