ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΝΓΚΟ

Από τη μαθήτρια Χαλκίδου Ελέσσε Νεφέλη

Τα γεύματα του Κονγκό αποτελούνται συχνά από ένα αμυλούχο  συστατικό, . Συνοδεύονται μαζί με λαχανικά  και κρέας. . Το άμυλο μπορεί να έχει τη μορφή πάστας ή πολτού από μανιόκα ή κορν φλάουρ, που ονομάζεται fufu  Τα πιο κάτω φαγητά σερβίρονται με fufu.

Πώς παρασκευάζεται;

ΥΛΙΚΑ:

1 κούπα σιμιγδάλι

2 κούπες νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα και δυνατά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί το νερό και το φοφού να γίνει σαν πουρές. Αποσύρουμε την κατσαρόλα . Σερβίρεται αμέσως και τρώγεται ζεστό.

NDAKALA

Είναι αποξηραμένο ψάρι που τηγανίζεται με λάδι και μπορεί να αναμιχθεί με λαχανικά και να λουστεί με σάλτσα ντομάτας. Σερβίρεται με fufu.

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης