Erasmus +

 

Σχέδιο κινητικότητας Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας στη Ρουμανία

Στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ1 «Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Erasmus+», το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας υλοποίησε την περίοδο 25-27/8/2021  εγκεκριμένο σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας διάρκειας 3 ημερών   με θέμα την  «Κατάρτιση εκπαιδευτικών στο σχεδιασμό Ευρωπαϊκών καναλιών διανομής Logistics μέσω θυγατρικών επιχειρήσεων» στην πόλη Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Στο σχέδιο συμμετείχαν 3 καθηγητές  του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας.

 

Το παρόν πρόγραμμα  υλοποιήθηκε  λόγω της ανάγκης κατάρτισης των εκπαιδευτικών ΠΕ80 Οικονομίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις  της νεοϊδρυθείσας ειδικότητας «Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού» που λειτουργεί ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας μόλις από το σχολικό έτος 2019-2020,  ερχόμενοι σε επαφή με μεγάλες εταιρείες εκτός Ελλάδος που δραστηριοποιούνται στο διατροφικό τομέα και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Σε αυτά τα πλαίσια, το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας, διαθέτοντας ήδη εμπειρία στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σχεδίασε την εν λόγω κινητικότητα   προσωπικού ώστε να φέρει τους συμμετέχοντες καθηγητές σε επαφή με τη διεθνή εργασιακή πραγματικότητα σε έναν κλάδο που ενώνει την παγκόσμια αγορά. Και επέλεξε την αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας που αποτελεί πλέον το κέντρο διακίνησης προϊόντων των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης.

 

Γι’ αυτό το λόγο  παρακολούθησαν εργασίες σε 3 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Βουκουρέστι προκειμένου  να καλύψουν τις ανάγκες κυρίως της Ευρωπαϊκής αγοράς, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους παραγωγής και της μειωμένης φορολόγησης σε σχέση με την Ελλάδα.

erasmus

Σχέδιο κινητικότητας Εκπαιδευομένων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας στην Ισπανία

Στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ1 «Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Erasmus+», το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας υλοποίησε την περίοδο 7-22/11/2021  εγκεκριμένο σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας διάρκειας 16 ημερών   με θέμα την  «Νεανική Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη» στην πόλη Σεβίλλη της Ισπανίας. Στο σχέδιο συμμετείχαν 15 μαθητές και 2  καθηγητές  του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας.

Το  πρόγραμμα  είχε ως στόχο  να φέρει τους μαθητές σε επαφή με παραγωγικούς φορείς του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, προκειμένου να εμπνευστούν από τις πρωτότυπες επιχειρηματικές δράσεις που αναπτύσσονται με σεβασμό στο περιβάλλον, έχοντας σα βάση την αειφόρο ανάπτυξη. Με σκοπό η  βιώσιμη ανάπτυξη να προσεγγιστεί από όλες τις πλευρές και όχι μόνο από την άποψη της παραγωγής αγαθών και υπηρεσιών, αλλά και σε συνάφεια με την αρχιτεκτονική, τις παραδόσεις και την προστασία της κουλτούρας της περιοχής.

erasmus

Σχέδιο κινητικότητας Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας στη Γερμανία

 

Στα πλαίσια της Δράσης ΚΑ1 «Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Erasmus+», το 1ο ΕΠΑ.Λ Γλυφάδας θα υλοποιήσει την περίοδο 21-25/3/2022  εγκεκριμένο σχέδιο μαθησιακής κινητικότητας διάρκειας 5 ημερών   στην πόλη Βερολίνο της Γερμανίας. Στο σχέδιο θα συμμετάσχουν 12 εκπαιδευτικοί  ειδικοτήτων Οικονομίας, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών Σπουδών, Ιατρικής, Βρεφονηπιοκόμων, Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων, οι οποίοι θα επισκεφτούν επαγγελματικά σχολεία και οργανισμούς  στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου.

Βασικός στόχος της δράσης είναι να φέρει τους εκπαιδευτικούς σε επαφή με το δυικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης της Γερμανίας και το θεσμό της «Μαθητείας», ώστε να γίνουν δέκτες καλών πρακτικών που θα μεταφέρουν στην ελληνική πραγματικότητα από μια χώρα που το σύστημα αυτό αποτελεί κεντρικό άξονα του παραγωγικού της μοντέλου από το 1950.

Ειδικότερα, στοχεύει στη γνωριμία των εκπαιδευτικών με τα προγράμματα σπουδών της Γερμανίας, στη βελτιστοποίηση των διοικητικών διαδικασιών διαχείρισης της Μαθητείας σε περίπτωση επαναλειτουργίας τμημάτων της στο μέλλον, στη δικτύωση του σχολείου με φορείς του εξωτερικού από όπου θα αντλούν τεχνογνωσία, στην επαφή με τρόπους κατάρτισης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στην εκμάθηση νέων τεχνικών διδασκαλίας των εργαστηριακών μαθημάτων.

 

Υπεύθυνη καθηγήτρια:

Δήμητρα Κατσαδήμα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης